Speditör till DB Cargo

Speditör till DB Cargo

Har du tidigare erfarenhet från transport- och logistikbranschen och trivs i en varierande roll med högt tempo? DB Cargo söker nu en erfaren speditör/bildirigerare till deras intermodala -trailerenhet. Hos DB Cargo erbjuds du en roll i ett kompetent team med många kontaktytor där du ges möjlighet att påverka rollen.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos företaget.

Om företaget

För DB Cargo är medarbetaren den viktigaste framgångsfaktorn. Du blir en del av ett europeiskt logistiknätverk med över 30.000 kollegor över hela Europa. DB Cargo är en del av Deutsche Bahn och är en filial till det tyska bolaget, som erbjuder multimodala transporter inom Europa samt till och från Asien. DB Cargo tror att det är den enskilda individens glädje och engagemang som gör skillnad. Tjänsten är placerad i Malmö där du kommer bli del av ett ambitiöst och drivet team.

Arbetsuppgifter

Som speditör/bildirigerare på DB Cargo har du ansvar för hela transportflödet inom vår intermodala enhet. Allt från bokning till leverans och fakturering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar lastplanering, övervakning av transporter och aviseringar, samt följer upp och kvalitetssäkrar inkommande och utgående ordrar. Du deltar i daglig förbättring och kvalitetsarbete samt har kontakt med partners, åkare och kunder i Europa. I rollen ingår även att kunna jobba med merförsäljning till befintliga kunder. Avslutningsvis arbetar du dagligen med kundnöjdhet, genom bland annat regelbundna uppföljningar och ett ständigt fokus på förbättringsarbete.

* Trafikplanering/Bildirigering inom intermodala lösningar
* Ruttoptimering
* Inköp av transportörstjänster mm

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Några års erfarenhet från liknande roll inom spedition / trafikplanering
* God dator- och systemvana
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
* Meriterande med eftergymnasial utbildning inom relevant område

För att trivas i rollen ser vi att du som person trivs med att arbeta i ett högt tempo och samtidigt kan upprätthålla såväl struktur som noggrannhet i ditt arbete. Du visar på engagemang och kommunicerar väl med kunder då detta är en stor del av arbetet. Därtill har du en positiv inställning till ditt arbete och har lätt för att samarbeta med andra och arbetar proaktivt för att uppnå teamets mål. Naturligt tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och har förmågan att strukturera och prioritera rätt saker samtidigt som du är flexibel. Du har således en styrka i att sätta upp och hålla tidsramar för att uppnå resultat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vidare innehar du en god förståelse för affärer och arbetar kontinuerligt med att maximera denna för bolaget.

Övrig information

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Malmö
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 12 maj 2023 (52 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.