Junior utvecklare till Handelsbanken

Junior utvecklare till Handelsbanken

Befinner du dig i början på din karriär och har ett intresse för programmering och systemutveckling? Handelsbanken erbjuder dig en spännande möjlighet där de står för utbildning i progarmmeringspråket COBOL för att du sedan ska kunna fortsätta arbeta i deras väletablerade och attraktiva tech-organisation.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Handelsbanken.

Om företaget

Handelsbanken är en av Sveriges mest välkända och stabila banker. Från starten 1871 har de idag intagit marknader så som Nederländerna, Norge och Storbritannien och har idag rikstäckande kontor i Sverige med stark lokal förankring.

Idag har Handelsbanken över 12.000 medarbetare, varav mer än 2000 av dessa arbetar inom IT-utveckling vilket gör att de är en av Sveriges största tech-organisationer. De tror på framtiden, lika mycket som de är stolt över sin historia. Därför är de ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i deras digitaliseringsarbete. Det gäller allt från drift, underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design.

Arbetsuppgifter

I rollen som junior utvecklare kommer du att vara med och utveckla Handelsbankens infrastruktur och tjänster. Just nu pågår ett stort förändringsarbete, där organisationen har gått över i ett mer lean agilt arbetssätt för att kunna anpassa sig till den föränderliga miljö de verkar vi.

Som en del av introduktionen kommer du lära dig att utveckla i COBOL i deras system. COBOL är ett programmeringsspråk som används i stordatormiljö vid utveckling av affärskritiska processer inom stora företag och är till stor del stommen för finansiella institutioner i världen. Du kommer lära dig COBOL från grunden och den utvecklingsmiljö vi arbetar i. Som en del av teamet kommer du tidigt tillföra kundvärde genom bankens delivery pipeline. Deras team jobbar även med Java både i klientsskiktet och i affärsskiktet.

* Teamet står för utbildning i COBOL och de affärstjänster som teamet ansvarar för.
* Utveckla bankens infrastruktur och tjänster.
* Tillföra kundvärde genom bankens delivery pipeline.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Utbildning från högskola, universitet eller YH-utbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller likvärdigt.
* Grundläggande programmeringskunskaper.
* Du talar och skriver obehindrat på svenska och har goda kunskaper i engelska.
* Intresse/förståelse för ekonomi/finans är meriterande.

Eftersom du kommer att utbildas i programmeringsspråket som används kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper och viljan att lära dig. Vi söker dig som har ett stort intresse för systemutveckling och har förmågan att arbeta på ett lösningsorienterat sätt. Du kommer att ingå i ett team och därför är det viktigt att du trivs med att arbeta tillsammans med andra. Vidare är du den som ser till att saker blir gjorda och är inte rädd för att ta egna initiativ. Du tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter och är inte rädd för att prova på nya uppgifter/tillvägagångsätt. Avslutningsvis har du en god kommunikativ förmåga, då du kommer att ha många interna kontaktytor.

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till viss uppsägningstid
Plats: Malmö
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Handelsbanken, junior utvecklare, utvecklare, programmering, systemutveckling, bank, ekonomi, finans, Malmö, Skåne, nyexaminerad, traineeprogram, heltid,

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 19 mars 2023 (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.