Hoppa till innehåll
Bona logotyp

Inköpare till Bona

Om oss
Bona är ett drygt hundraårigt familjeägt företag grundat 1919. Idag är vi en global koncern med koncernledning i Malmö, dotterbolag i 17 länder och fabriker i Malmö, Tyskland och USA. Vi är aktiva i mer än 80 länder och vi omsätter över 3 miljarder kronor. I Malmö är vi totalt 145 medarbetare, och internationellt 600. Vi lägger ner vår själ i att ta fram det bästa i världens alla golv. Vi har ett komplett produktsystem för golvets hela livslängd, från installation till underhåll, rengöring och renovering. Vi utvecklar och tillverkar lacker, limmer, oljor, rengöringsprodukter och slipmaskiner. Våra produkter säljs till såväl hantverkare och parkettfabriker som direkt till konsumenter. Genom våra värderingar passion, performance och pioneering bygger vi vårt samarbete med affärspartners, kunder och medarbetare. Läs mer om Bona här.

Om rollen
Som inköpare på Bona så kommer du att arbeta operativt med inköp och se till att man följer de krav, policys och riktlinjer som fastställts, samt att säkerställa flödet och snabb leverans till en optimal kostnad. Du kommer även på sikt jobba mer strategiskt, från t ex att hitta nya leverantörer, förhandling och avtal, till utvärdering och analysering av nuvarande inköpsstrategier och för att vidareutveckla inköpsfunktionen. Du vågar och tycker om att förhandla med leverantörer och se till att leveranserna kommer ”just in time”, samt att hela tiden ha koll på lagerhållningen.
Du ska analysera nuvarande inköpsstrategier och föreslå förbättringar, våga utmana dig själv och bolaget. Beställningar läggs i SAP och du jobbar tätt med både det närmaste inköpsteamet och övriga funktioner. Tjänsten är placerad i Malmö och du rapporterar till inköpschef.

Några exempel på arbetsuppgifter:
  • Förhandla priser och kontrakt på direkt och indirekt material.
  • Analysera nuvarande inköpsstrategier och föreslå förbättringar.
  • Ta fram, bedöma beställningsunderlag samt operativt lägga beställningar.
  • Underhålla orderbekräftelser, bevaka och vid behov justera.
  • Matcha fakturor mot inleveranser.
  • Underhålla masterdata (inköpsdata).
  • Utvärdera leverantörers prestation, föreslå förbättringar och förändringar.
  • Handlägga reklamationer mot leverantör.
  • Ta fram/beställa prover till lab, PM, Produktion, varuinformationsblad samt certifikat vid behov.
Om dig
För att lyckas i rollen som inköpare på Bona så tror vi att du har ett par års erfarenhet av operativa inköp. Du får gärna ha en relevant utbildning men det är inget krav. Du är duktig på att förhandla, förutse behov och vågar ta diskussioner med leverantörer, både på svenska och engelska. Om du dessutom jobbat i SAP är det ett plus. Erfarenhet från kemi- och/eller processindustri är ett plus.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Funke på asa.funke@wise.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas omgående.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 apr. 2023 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare