Hoppa till innehåll

Ekonomichef till Bilia JLR Import Sweden AB

Vi söker en ekonomichef med placering i Malmö som får vara med om att bygga processer och system från början i ett helt nytt spännande bolag. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag, vill du vara med på resan?

Bilia och JLR (Jaguar Land Rover) har ingått avtal om import av bilar och med början 2024 etableras nu ett nytt importörsbolag i Malmö och ett i Oslo.

Det här erbjuder vi

En spännande resa i en ny verksamhet där du blir en viktig del när bolaget skall byggas.

En inkluderande organisation som värdesätter dig och dina kompetenser. Du ges utrymme att växa tillsammans med oss genom utbildning, stöttning, samarbete samt bra utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du vara en del av att skapa hållbara och nya innovativa lösningar.

Vi tycker man ska må bra, både på och utanför jobbet, därför har Bilia medarbetarnas framtid, hälsa och privatliv i åtanke och arbetar aktivt för att främja välmående och trygghet. Vi erbjuder bra personalrabatter och förmåner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ekonomichef kommer du att operativt ansvara för att leda, planera och utforma verksamheten inom ekonomifunktionen från grunden. Då bolaget är nytt inom Bilia kommer du få vara med och skapa nya rutiner och processer bla. delta i uppsättning av upp nytt ekonomisystem. Initialt är det fokus på operativt arbete för att få igång verksamheten, på sikt blir det mer strategiskt arbete. Det är en matrisorganisation och du kommer rapportera till CFO men även arbeta på dagligbasis med CEO. Utveckling av verksamheten sker i tätt samarbete med vår norske systerorganisation.

Vidare ansvarar du för löpande redovisning, bokslut, hantering av moms, skatt och betalningar samt extern rapportering. Tillsammans med CFO arbetar du med framtagande av verksamhetsrapporter samt upprättande av resultat- och balansrapporter enligt gällande redovisningsregler.

Vad vi önskar av dig

Vi tror att du har en utbildning som civilekonom med inriktning mot redovisning eller motsvarande och flera års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du har mycket goda kunskaper kring Officepaketet med vikt på Excel. Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

Som person är du nyfiken, strukturerad, analytisk och har en god förmåga att se samband mellan affär och lönsamhet. Vi söker dig som är resultatorienterad och har ett drivande och målmedvetet processinriktat arbetssätt. Vi söker dig som genom ett prestigelöst förhållningssätt drivs av att driva bolagets ekonomi mot verksamhetens mål.

Har du erfarenhet från importörsverksamhet av bilar är det en merit, beskriv i så fall vad ditt ansvar omfattade så vi kan bedöma relevansen. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet utav att implementera nytt ekonomisystem.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placering i Malmö. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef.
Bilia AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
10 dec. 2023 (8 dagar kvar)
Typ av anställning

Kontaktperson
Carl Henrik Monsén
Email

Om arbetsgivaren

Bilia är en av Europas största bilåterförsäljare med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar och tjänster såsom finansiering och försäkring. Biliakoncernen omsatte drygt 30 miljarder kronor under 2020. I Sverige är vi auktoriserade återförsäljare för Volvo, BMW, Toyota, Mercedes, Renault, Lexus, MINI, Porsche, Nissan, Dacia, Smart och Alpine samt har drivmedels- och biltvättstationer. Bilia finns i sex regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen, Skaraborg och i norra Sverige. Vår affärsidé är att erbjuda service, bilförsäljning och tilläggstjänster för ett enklare bilägande - kort sagt en bättre upplevelse för våra kunder. Läs mer om oss på bilia.com

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Fordon
Företagslogga
Göteborgs stad
Försäljning
Företagslogga