Hoppa till innehåll
Assemblin AB logotyp

Controller

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Har du erfarenhet från arbete med ekonomiska analyser, budgetering och verksamhetsuppföljning? Trivs du i en roll med många kontakter och där du på ett coachande sätt bidrar till både affärsutveckling och verksamhetsstyrning? Då har vi rollen för dig!

Nu söker vi en Controller till Assemblin El Region Syd

Assemblin El Region Syd...

är en av 6 regioner inom Assemblin El. Vår region innefattar 17 lokala kontor från Ystad i söder till Falkenberg i norr. Som Controller arbetar du i nära samarbete med Regionchef Johnny och Region Controller Laila, som också är den du rapporterar till. Du och Laila har ett delat ansvar för att stötta och samarbeta med filialcheferna.

Som Controller har du ansvar för...

att granska, analysera och sammanställa finansiell information för att främja den fortsatta utvecklingen av Assemblin El i region Syd. Rollen involverar både strategiskt och operativt arbete och innebär även att stödja ledningen i strategiska och ekonomiska beslut. Som Controller ansvarar du för ekonomiska rapporter och processer relaterade till månads- och kvartalsbokslut samt prognos- och budgetarbete. Du arbetar i nära samarbete med Regionchef Johnny, Region Controller Laila samt med filialcheferna i regionen.

Det här kan du se framemot!
 • Ekonomisk uppföljning och analys av verksamheten på projekt- och filialnivå med både förslag till förändringar och implementering avförbättringsförslag

 • Bidra i regionens budget- och prognosarbete i samråd med regioncontrollern och regionchefen samt sammanställning av regionens månadsrapport till ledningen.

 • Ansvara för controlleruppgifterna vid bokslut och koordinera dessa med övriga verksamheten och ekonomiavdelningen

 • Delta eller leda förvärvsaktiviteter samt andra projekt

 • Identifiera och implementera förbättringar av processer och rutiner för att säkerställa effektiv ekonomistyrning

Du är en erfaren Controller...

med lång erfarenhet av ekonomiarbete och räds inte att ta initiativ och ansvar. Vi tror att du har erfarenhet från bygg- eller entreprenadbranschen eller annan erfarenhet av projekt-controlling.

Detta krävs för rollen:
 • Akademisk examen inom ekonomi eller annan utbildning som är relevant

 • Minst 7 års erfarenhet av ekonomiarbete

 • Erfarenhet av analys- och prognosarbete

 • Mycket god systemvana, arbetat i flera affärssystem och BI-lösningar

 • Obehindrade kunskaper i Svenska och Engelska

 • B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda förvärvsarbete samt andra projekt. Har du dessutom erfarenhet av Microsoft Navision är det ett stort plus!

Som person tror vi att du är:

Du är analytisk, driven och har en förmåga att se helhetsbilden. Du tar initiativ och ser nya lösningar och möjligheter samtidigt som du trivs i samarbete med andra och är bra på att bygga relationer. Din kommunikativa- och pedagogiska förmåga, både muntligt och skriftligt, är viktiga för att kunna förklara och presentera ekonomiska analyser för andra i organisationen, instruera och coacha medarbetare och jobba aktivt med kompetensutveckling inom ekonomi.

Assemblin El är ett av Sveriges ledande elinstallationsföretag....

och erbjuder heltäckande och hållbara lösningar för allt inom el - projektering, installation och service. Bolaget erbjuder även spetskompetens inom fastighets- och industriautomation, säkerhet, kraft samt data och telekom. Vi finns nu på närmare 70 orter i Sverige. Omsättningen är cirka 5400 MSEK och vi är ca 3 000 medarbetare. Assemblin EL ingår i Assemblin koncernen med en omsättning på 12,9 miljarder och cirka 6700 engagerade medarbetare på runt 100 orter i Norden.

Läs mer om oss på https://www.assemblin.com/sv/

Skicka din ansökan redan idag!

Om detta låter som en spännande tjänst för dig, vänta inte utan skicka din ansökan redan idag! Vi gör ett löpande urval.

Sök tjänsten och bifoga ditt CV och personliga brev. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Har du frågor eller funderingar kring rollen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Lisa Alsterberg - lisa.alsterberg@roirekrytering.se

Anställning hos Assemblin El Region Syd

Heltid, tills vidare

Tillträde snarast och enligt överenskommelse

Assemblin AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren