Laboratory Technician

Laboratory Technician

Strax utanför Malmö ligger ett ledande färgföretag med fokus på innovation och hållbarhet. En site som är en av Nordens största anläggningar för utveckling, tillverkning, marknadsföring och försäljning av färg och ytbehandling till inom- och utomhusmiljöer för konsumenter, kunder och industrin. Verksamheten består i huvudsak av två bolag. Akzo Nobel Industrial Coatings som är ledande inom försäljning och tillverkning av färg och beläggningar för industriell ytbehandling för träprodukter såsom fönster, dörrar, golv och möbler. Några av kunderna är IKEA, Montana, Kährs och Tarkett. Det andra företaget Akzo Nobel Decorative Coatings utvecklar, tillverkar, distribuerar och säljer färg, lack, spackel och träskyddsprodukter till yrkesmålare och konsumenter är. I portföljen finns de välkända varumärkena Nordsjö, Sadolin och Cuprinol. På siten arbetar 560 stolta medarbetare med att tillgodose våra kunders behov av produkter och tjänster av hög kvalitet.

Vi söker nu en labbtekniker till vårt kulörteam, som är en del av vårt globala utvecklingslabb inom Industrial Coatings & Wood Coatings, med placering på vår site strax utanför Malmö. Tillsammans med fem kollegor ansvarar kulörteamet för teknologiplattformar och utvecklingsprojekt relaterade till färgmatchning.

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar med fokus på innovation och hållbarhet, för att nå målet att vara världsledande inom färgindustrin. Mångfald berikar våra arbetsplatser och vi arbetar aktivt tillsammans med våra medarbetare för att de ska trivas och utvecklas. Vi arbetar strategiskt för att bli en bättre arbetsgivare. Detta resulterar bland annat i att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag och har fått Top Employer certifiering 2022. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande arbetsuppgifter som vidgar dina vyer och utvecklar dig i din roll. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Vad kommer du arbeta med?
Det dagliga arbetet äger rum både i laboratoriet och i vårt moderna Tekniska applikationscenter där applikationer i full skala används för att simulera kundprocesser. Här arbetar vi bland annat med framtagning av kulörer till våra kunder, säljfunktioner och produktion, i nära samarbete med vårt Kulörlaboratorium i Hilden, Tyskland.

Som labbtekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Färgmatchning mot specifikationer
  • Tekniskt stöd och support till kunder, försäljningstekniker, produktion, laboratorium och leverantörer i både Sverige och övriga Europa
  • Kommunicera och uppdatera i våra olika system i förhållande till förändringar som sker
  • Daglig hantering i och av Coloursoftware
Tjänsten är på heltid och tillsvidare med start omgående. Du kommer att vara placerad på vår site i Malmö och rapportera till OEM / PoS Colour Team Leader.

Vem är du?
För att lyckas i den tjänsten behöver du uppskatta en vardag med högt tempo och korta ledtider från våra kunder. Det är meriterande om du har en utbildningsbakgrund inom det kemitekniska området, eller så har du skaffat dig motsvarande färdigheter genom tidigare liknande yrkesroller. Tjänsten förutsätter fullgod färgsyn.

Som person är du lösningsorienterad med förmågan att arbeta självständigt och strukturerat. Du trivs med att den ena dagen inte är den andra lik och är inte rädd för att hitta ibland kreativa sätt att lösa de problem som uppstår. Du känner dig bekväm med att prioritera och driva flera ärenden samtidigt, även under pressade förhållanden. Du är samtidigt en lagspelare som skapar goda relationer och samarbeten med såväl interna som externa kontakter.

För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. Du har god vana av Office-paketet samt av att arbeta i samt snabbt hantera och lära dig olika IT-system.

Din ansökan
På AkzoNobel är vi mycket engagerade i att säkerställa en inkluderande och respektfull arbetsplats där alla våra anställda kan vara sitt bästa jag. Vi strävar efter att omfamna mångfald, tolerans och respekt. Vår rekryteringsprocess spelar en stor roll i denna resa eftersom den lägger grunden för en mångsidig arbetsmiljö. Av denna anledning utbildar och tränar vi våra Talent Acquisition Partner och rekryterande chefer i att förstå och hantera våra omedvetna fördomar. Genom detta arbete strävar vi efter medvetenhet och att vidta åtgärder när det aktuellt. I vår organisation behandlas alla kvalificerade sökande ur ett jämlikt och jämställt perspektiv – utan hänsyn till etniskt ursprung, religion, kön, könsidentitet, sexuell läggning, ålder eller funktionshinder.

Tveka inte, ta steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss! Vi går igenom ansökningarna löpande och tar tyvärr inte emot ansökningar via email.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Anne Selmer, OEM / PoS Colour Team Leader, anne.selmer@akzonobel.com
För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Karolina Möller, Jr Talent Acquisition Partner Nordics, karolina.moeller@akzonobel.com, +46 730 335 559.
Mer info
Kontaktperson Anne Selmer
Email Mejla Anne Selmer
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 mars 2023 (38 dagar kvar)