Hoppa till innehåll

Key Account Manager

Akzo Nobel Decorative Coatings AB, är ett ledande färgföretag med stort fokus på innovation och hållbarhet, som utvecklar, tillverkar, distribuerar och säljer färg, lack, spackel och träskyddsprodukter till yrkesmålare och konsumenter. Vi är verksamma i samtliga nordiska länder och vårt nordiska huvudkontor ligger utanför Malmö. I vår portfölj finns de välkända varumärkena Nordsjö, Sadolin, Cuprinol, Pinotex, Polyfilla och Hammerite som alla bidrar till att göra hem och offentliga platser vackrare med färg och kulörer.

Vill du arbeta i ett globalt och framgångsrikt företag inom Paint and Coatings på den Nordiska marknaden. Har du erfarenhet av ett brett samarbete såväl internt som externt. Vill du arbeta med ett starkt varumärke som Nordsjö och utveckla affären på några av de största byggvaruhandelskedjorna i Sverige. Då ska du söka tjänsten som Key Account Manager med placering i Malmö.

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar med fokus på innovation och hållbarhet, för att nå målet att vara världsledande inom färgindustrin. Mångfald berikar våra arbetsplatser och vi arbetar aktivt tillsammans med våra medarbetare för att de ska trivas och utvecklas. Vi arbetar strategiskt för att bli en bättre arbetsgivare. Detta resulterar bland annat i att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag och har fått Top Employer certifiering 2023. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande arbetsuppgifter som vidgar dina vyer och utvecklar dig i din roll. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Vad du kommer att göra?
Du kommer att arbeta mot den svenska bygghandelsmarknaden med ansvar för att utveckla och underhålla våra kundrelationer och därmed säkerställa befintlig och framtida försäljning. Affärsområdet LSO (Large Scale Outlet) har haft en positiv utveckling och även framåt ser vi en tillväxt. Färg är en stor och viktig kategori för bygghandeln.

Dina huvuduppgifter är att:
  • Skapa och vidareutveckla befintliga relationer med utvalda nyckelkunder.
  • Förhandla avtal, prisjustering med KAM kunder och kravställande inköpare.
  • I tätt samarbete med kunden utveckla deras portfölj såsom sortiment, profilering allt för att växa och skapa bättre affärer tillsammans.
  • Förstå produktmix, prissättning och marginaler
  • Tillsammans med kund och vår marknadsavdelning planera, genomföra marknadsplaner och andra aktiviteter såsom tex utbildningar.
  • Arbetsleda distrikts säljare på ansvariga KAM-kunder
  • Du är kundernas huvudkontakt gällande kommunikationen som berör olika delar av affären, (logistik, bonusar, order och demand)
Tjänsten är placerad på vårt Nordiska huvudkontor i Malmö och du kommer rapportera till affärsområdets försäljningschef.

Vem är du?
För att lyckas som Key Account Manager hos oss behöver du ha insikter i B2B-försäljningsprocesser på central nivå, kombinerat med ett mycket starkt engagemang och stort kundfokus. Vi ser också att du är en lagspelare och kan kommunicera med många olika typer av människor och nivåer, både internt och externt.

Du har en positiv inställning tillsammans med en hög energinivå och drivs av att leverera resultat. Du är en stark relationsbyggare samtidigt som du har ett stort intresse i att driva lönsamma affärer. Du har erfarenhet av förhandlingar och trivs med utmaningar. Du kan motivera och utveckla både kunder och säljarna genom en professionell, seriös och rak kommunikation. Du är strukturerad i ditt sätt att arbeta och förstår vikten av att planera dina aktiviteter, samt att rapportera resultatet av dem.
Du har utmärkta kunskaper i det svenska språket, men kan också kommunicera på engelska som är vårt koncernspråk. Du besitter även en hög kompetens i Office paketet med fokus på Excel och PowerPoint, som blir viktiga verktyg när det kommer till att till exempel hantera prisjusteringar, samt hålla presentationer både internt och externt.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med start efter dina förutsättningar.

Din ansökan
På AkzoNobel är vi mycket engagerade i att säkerställa en inkluderande och respektfull arbetsplats där alla våra anställda kan vara sitt bästa jag. Vi strävar efter att omfamna mångfald, tolerans och respekt. Vår rekryteringsprocess spelar en stor roll i denna resa eftersom den lägger grunden för en mångsidig arbetsmiljö. Av denna anledning utbildar och tränar vi våra Talent Acquisition Partners och rekryterande chefer i att förstå och hantera våra omedvetna fördomar. Genom detta arbete strävar vi efter medvetenhet och att vidta åtgärder när det aktuellt. I vår organisation behandlas alla kvalificerade sökande ur ett jämlikt och jämställt perspektiv – utan hänsyn till etniskt ursprung, religion, kön, könsidentitet, sexuell läggning, ålder eller funktionshinder.

Tveka inte, ta steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss! Vi går igenom ansökningarna löpande och tar tyvärr inte emot ansökningar via email.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Jim Bågesjö, Sales Manager, 0702-83 54 64
För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Samuel Johannesson, Junior Talent Acquisition Partner, samuel.johannesson@akzonobel.com
AkzoNobel logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
04 okt. 2023 (1 dag kvar)
Typ av anställning

Fler jobb från samma arbetsgivare

Malmö stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Malmö stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga

Liknande Jobb

Malmö stad
Administration
Företagslogga
Malmö stad
Försäljning
Företagslogga
Malmö stad
Försäljning
Företagslogga