Hoppa till innehåll
Strax utanför Malmö ligger ett ledande färgföretag med fokus på innovation och hållbarhet. En site som är en av Nordens största anläggningar för utveckling, tillverkning, marknadsföring och försäljning av färg till inom- och utomhusmiljöer för konsumenter, kunder och industrin.

Verksamheten består i huvudsak av två bolag. Akzo Nobel Industrial Coatings som är ledande inom försäljning och tillverkning av färg och beläggningar för industriell ytbehandling för träprodukter såsom fönster, dörrar, golv och möbler. Några av kunderna är IKEA, Montana, Inwido och Tarkett.

Det andra företaget Akzo Nobel Decorative Coatings utvecklar, tillverkar, distribuerar och säljer färg, lack, spackel och träskyddsprodukter till yrkesmålare och konsumenter är. I portföljen finns de välkända varumärkena Nordsjö, Sadolin och Cuprinol. På siten arbetar 560 stolta medarbetare med att tillgodose våra kunders behov av produkter och tjänster av hög kvalitet.

Har du en passion för färg och brinner för innovation och projektledning? Drivs du av att lösa problem och har ett agilt arbetssätt? Trivs du att arbeta i en internationell miljö? Då kanske det är du som är vår nya Development Engineer!

Vad erbjuder vi dig på AkzoNobel?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar med fokus på innovation och hållbarhet, för att nå målet att vara världsledande inom färgindustrin.

Mångfald berikar våra arbetsplatser och vi arbetar aktivt tillsammans med våra medarbetare för att de ska trivas och utvecklas. Vi arbetar strategiskt för att bli en bättre arbetsgivare. Detta resulterar bland annat i att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag och har fått Top Employer certifiering 2023.

Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande arbetsuppgifter som vidgar dina vyer och utvecklar dig i din roll. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm.

Välkommen till oss!

Vad kommer du arbeta med?
Du kommer att tillhöra vårt Development team som ansvarar för den långsiktiga och strategiska utvecklingen av nästa generations produkter och ytbehandlingssystem avsedda främst för den europeiska trämarknaden både för interiör och exteriör användning.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära följande:
  • Vara teknisk projektledare och driva utvecklingsarbetet i diverse projekt
  • Utveckla och optimera produkter
  • Diskutera projektbehov, sätta upp, planera, genomföra och dokumentera experiment och analyser
  • Identifiera och utvärdera möjligheter för nya produktinnovationer och applikationer till våra kunder
En stor del av arbetet förväntas vara laborativt med optimering av formuleringar för att nå önskade egenskaper. Även metodikinställning och framtagande av provmaterial för kundtester samt framtagande av parametrar för kvalitetskontroll i produktion kommer att ingå i arbetsuppgifterna. Tjänsten kan innebära resor för att besöka kunder eller leverantörer i Europa.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med start omgående. Du kommer vara placerad på vår site strax utanför Malmö och rapportera till Development Manager, Wood EMEA.

Vem är du?
Som person är du positiv, engagerad och drivande. Du ser lösningar när andra ser problem och strävar alltid efter att uppnå goda resultat. Du har en god kommunikativ förmåga och har en stark vilja att ständigt lära dig mer för att utvecklas i rollen. Dessutom är du organiserad och kan strukturera ditt arbete väl.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en magister/civilingenjörsexamen i kemi samt ett par års av relevant arbetslivserfarenhet. Har du erfarenhet från färgindustrin, kunskap om de råvaror som används inom färgtillverkning eller liknande är det meriterande. Då engelska är vårt koncernspråk krävs det att du är flytande i både tal och skrift.

Din ansökan
På AkzoNobel är vi mycket engagerade i att säkerställa en inkluderande och respektfull arbetsplats där alla våra anställda kan vara sitt bästa jag. Vi strävar efter att omfamna mångfald, tolerans och respekt.

Vår rekryteringsprocess spelar en stor roll i denna resa eftersom den lägger grunden för en mångsidig arbetsmiljö. Av denna anledning utbildar och tränar vi våra Talent Acquisition Partner och rekryterande chefer i att förstå och hantera våra omedvetna fördomar. Genom detta arbete strävar vi efter medvetenhet och att vidta åtgärder när det aktuellt.

I vår organisation behandlas alla kvalificerade sökande ur ett jämlikt och jämställt perspektiv – utan hänsyn till etniskt ursprung, religion, kön, könsidentitet, sexuell läggning, ålder eller funktionshinder.

Tveka inte, ta steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss! Vi går igenom ansökningarna löpande och tar tyvärr inte emot ansökningar via email.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Joachim Ronnermark, Development Manager, Wood EMEA, +46 708 353 680.

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Christina Borin, Talent Acquisition Lead Nordics, +46 708 35 65 22.
Mer info
Kontaktperson
Joachim Ronnermark, Development Manager
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 apr. 2023 (15 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare