Hoppa till innehåll
Ackordscentralen Syd AB logotyp

LÖNEADMINISTRATÖR /LÖNEGARANTIHANDLÄGGARE

Ackordscentralen handlägger i huvudsak obeståndsärenden, främst konkurser och företagsrekonstruktioner. Vi finns i hela Sverige med kontor på sex orter i landet. Till vårt kontor i Malmö söker vi nu en duktig administratör som framför allt kommer att arbeta med att handlägga lönegarantiärenden. Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en miljö präglad av hög energi.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Självständigt ansvar att handlägga lönegaranti i konkurser och rekonstruktioner
  • Biträda förvaltare och handläggare med personal/lönegarantifrågor
  • Utreda anställningsförhållanden, upprätta uppsägningshandlingar och lönegarantibeslut
  • Medverka vid personalmöten i samband med konkurser och rekonstruktioner
  • Kontakter med Länsstyrelsen, Fora, fackförbund m.fl.
Samt i förekommande fall
  • Bokföring i konkurser, skicka påminnelser i konkursbo, hantera bankkontakter m.m.
  • Vara våra konkursförvaltare och handläggare behjälpliga avs. upprättande av handlingar i rekonstruktioner och konkurser
  • Fungera som administrativ back-up på kontoret
Tjänsten är på heltid med placering på vårt moderna kontor i centrala Malmö (Studiohuset). Du rapporterar till vår VD och arbetar i mycket nära samarbete med övriga kollegor på kontoret (konkursförvaltare, handläggare, ekonomer och administratörer). Vi är ett gott gäng på elva personer som motiverar och engagerar varandra samt har roligt tillsammans.

Kvalifikationer och personlighet

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom lön (tex KY/YH/NBI) och några års erfarenhet av arbete med löner i privata näringslivet i närtid. Vi ser gärna relevant erfarenhet från ett mindre bolag där arbetsuppgifterna omfattat mer än löneadministration. Förmodligen har du tidigare arbetat som ekonomiassistent, löneadministratör, personaladministratör, paralegal eller liknande. Vi är också intresserade av dig som precis är klar med din utbildning och som längtar efter att få omsätta teorin i praktiken.

God datorvana, framför allt MS Office, är ett måste liksom obehindrade kunskaper i svenska såväl skriftligen som muntligen. Du talar och skriver också engelska utan svårighet. Erfarenhet av lönehantering i Hogia, Visma, Fortnox eller motsvarande är meriterande.

Som person är du självgående och noggrann. Du vågar fatta beslut, ser vad som behöver göras, är service-minded och trivs i en entreprenörsinriktad miljö. Vidare har du lätt för att ta initiativ och räds inte att tala inför större grupper (t.ex i samband med personalmöten i rekonstruktions- och konkursbolagen).

För att trivas och kunna göra ett bra jobb är det viktigt att du är social, anpassningsbar, uppskattar ett högt tempo och har förmåga att prioritera mellan parallella uppgifter. Vårt arbete präglas ofta av snabba kast med krav på hög flexibilitet och laganda.

Kontakt och ansökan

I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Vänligen bifoga CV och ett motivationsbrev som svarar på:
  • Varför vill du jobba som Löneadministratör/Lönegarantihandläggare på Ackordscentralen?
  • Vad tror du framför allt att du kan bidra med som Löneadministratör/Lönegarantihandläggare på Ackordscentralen?
Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Fransson, helena.fransson@comcube.se, 070-554 05 04 eller Helena Heijmink, 070-554 03 42, som hjälper oss i detta uppdrag. Du ansöker om tjänsten genom att trycka på Ansök nu.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson
Helena Fransson
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
28 apr. 2023 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ackordscentralen är ett av Sveriges äldsta konsultföretag (1857) och har en ledande position när det gäller att återskapa värden i företag med ekonomiska problem. Vi är en rikstäckande organisation som arbetar snabbt och effektivt med team sammansatta av de jurister och specialister som behövs för att ge konstruktiv hjälp med allt från rekonstruktion och konkurshantering till allmän rådgivning. Ackordscentralen har totalt ca 60 medarbetare, bland annat jurister och civilekonomer. Vi sätter samman kompetenta team för varje uppdrag. Samarbetet mellan våra olika kontor är intensivt och koncernen satsar årligen stora resurser på utbildning och personalutveckling för att utveckla, motivera och effektivisera våra medarbetare. Vi har kontor i Borås, Göteborg, Kristianstad, Malmö, Stockholm och Umeå. Välkommen och läs mer om oss på www.ackordscentralen.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare