Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Projektingenjör inom stationsförvaltning till Trafikverket

Ansök nu

Vi på Academic Work söker nu dig som har ett stort intresse för drift och underhåll inom järnväg och stationsmiljöer. Är du en kommunikativ, nyfiken och driven person som vill arbeta för att hålla stationsmiljöer tillgängliga, attraktiva och säkra med resenären i fokus? Till Trafikverkets verksamhetsområde Underhåll söker vi nu en projektingenjör inom stationsförvaltning. Välkommen med din ansökan!Om tjänsten

Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet läggs grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande.

Som stationsförvaltare arbetar du med Trafikverkets ansvarsområde på järnvägsstationerna, vilket innebär drift och underhåll för resenärsanläggningen såsom plattformsmöblering och persontransportsystem (väderskydd, avfallskärl, bänkar, hissar, rulltrappor).

Som stationsförvaltare planerar, beställer och genomför du underhålls- och reinvesteringsåtgärder på stationerna. Du ansvarar för att nya avtal tecknas mellan Trafikverket och andra aktörer avseende stationerna. Du följer upp, stödjer och styr leverantörer gällande skötsel och underhåll enligt ingångna avtal. Du ansvarar för att de myndighetskrav som ställs på anläggningarna uppfylls. Tjänster innefattar även budget-, verksamhetsplanerings- och uppföljningsarbete inom förvaltningsområdet.

Tjänsten innefattar många olika kontaktytor både internt och externt gällande resande och utveckling av stationerna. Du representerar Trafikverket i relationen till externa samarbetspartners och användare såsom stationshusägare, kommuner, resenärer, myndigheter m.fl. Du medverkar aktivt i stationsförvaltningens utvecklingsarbete för förbättring och effektivisering av verksamheten.

Din geografiska placering kan vara Malmö eller Göteborg.

Du erbjuds

 • Ett skräddarsytt utbildningsprogram genom Academic Work i syfte att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas i din roll. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.
 • En varierad och utvecklande vardag tillsammans med interna kollegor och externa aktörer
 • Stöttning från Academic Work och en dedikerad konsultchef


Arbetsuppgifter
 • Driva befintliga kontrakt på stationsområdena
 • Hålla i driftsmöten och föra protokoll
 • Planering, beslutande och genomförande av underhållsåtgärder
 • Administration kring nya förfrågningsunderlag och befintliga avtal
 • För dialog med externa aktörer


Kvalifikationer
 • Har högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 HP inom fastighetsförvaltning, Facility Management, samhällsbyggnad, affärsutveckling alternativt utbildning som Trafikverket bedömer som relevant för uppdraget (Bifoga gärna ditt examensbevis redan i ansökan.)
 • Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift för intern och extern kommunikation
 • B-körkort
 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter
 • Vill arbeta som projektingenjör i Malmö eller Göteborg

Det är meriterande om du har erfarenhet inom följande:

 • Fastighetsförvaltning
 • Järnvägsinfrastrukturprojekt
 • Projektledning
 • Budget, prognoser & ekonomisk uppföljning

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Samarbetsinriktad & kommunikativ - du har lätt för att skapa goda relationer och för att samverka med enskilda individer, grupper och allmänheten.
 • Initiativtagande & driven - du är både resultat- och lösningsorienterad.
 • Strukturerad - du har god förmåga att planera din tid och dina uppgifter på ett effektivt sätt.
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 nov. 2023 (57 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare