Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Ekonom till Riksbyggen i Malmö!

Publiceringsdatum
30 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Som ekonom hos Sveriges största fastighetsförvaltare får du en central roll inom fastighetsförvaltning samtidigt som du erbjuds möjligheter till personlig utveckling. Hos Riksbyggen gör du skillnad!Om tjänsten

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. De är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Som ekonom hos Riksbyggen kommer du att arbeta i en rådgivande roll med många kundkontakter. På kontoret i Malmö finns det 15 ekonomer uppdelat i 2 team som du har nära samarbeten med, samtidigt som du kommer arbeta tillsammans med många interna kontakter, såväl som externa. Du arbetar nära Riksbyggens tekniska förvaltare och övriga leveransenheter för att ni tillsammans ska kunna leverera långsiktigt bra förvaltningstjänster som skapar mervärde åt kunderna.

Du kommer att vara ekonom för ett antal av Riksbyggens kunder som framför allt består av bostadsrättsföreningar. Du kommer att ha mycket kontakt med bland annat bostadsrättsföreningars ordförande och styrelser. I arbetet ingår även att fånga upp nya behov och därifrån utveckla det långsiktiga samarbetet med kunden. Det kommer även ingå utredningsarbete för exempelvis energiberäkningar, ombyggnader och renovationer.

För Riksbyggens kunder kommer du även att ansvara för den löpande bokföringen, upprättande av budget och bokslut, ekonomisk uppföljning av verksamheten, låneupphandling, finansiell planering samt att presentera budget och prognos för styrelserna. Vidare att vara kontaktperson gentemot styrelser, bostadsrättsmedlemmar, leverantörer, myndigheter med flera gällande ekonomiska frågeställningar. Kvällsmöten kan förekomma under vissa perioder.

Du erbjuds

 • God arbetsmiljö- Riksbyggen erbjuder dig ett omväxlande arbete med många kontakter och ett gott arbetsklimat
 • Flexibel arbetsplats: Lägg upp dagarna efter ditt schema och arbeta hemifrån när det behövs!


Kvalifikationer
 • Har en eftergymnasial utbildning från universitet eller högskola med inriktning mot ekonomi eller motsvarande
 • Har minst 2 års erfarenhet av en liknande roll inom ekonomi
 • Erfarenhet av löpande redovisning samt bokslutsarbete
 • Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska
 • B-körkort med tillgång till bil
Meriterande
 • Erfarenhet av ekonomisk förvaltning av bostadsrättföreningar eller motsvarande haft en roll med mycket kundbemötande

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Strukturerad
 • Självgående
 • Flexibel
 • Mån om goda samarbeten
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 juli 2024 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se