Hoppa till innehåll
ABB AB logotyp

Systemingenjör OT, IT

Publiceringsdatum
03 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Systemingenjör IT/OT inom automation till Malmö

Vill du vara med och påverka omvandlingen av samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid? Då kan rollen som Systemingenjör Industriell IT vara något för dig! På ABB får du chansen att göra detta samtidigt som du arbetar i ett bolag som värnar om sina medarbetare och erbjuder dig unika möjligheter.

Vi erbjuder
Som systemingenjör hos oss blir du en del av Energy Industries projektverksamhet i Sverige som fortsätter växa. Divisionen ingår i affärsområdet Process Automation som levererar kompletta lösningar inom Digitalisering, Elektrifiering och Automation till kunder inom främst förnybar energi, värme-, vatten- och kärnkraft samt läkemedel-, livsmedel och kemiindustrin i Sverige. 

Du får arbeta i projekt med hög Industriell IT och automations komplexitet och ständigt utvecklas i ditt arbete tillsammans med extremt kunniga och engagerade kollegor. Erfarenhet och kunskapsdelning är en stor del av vår kultur.

ABB erbjuder goda utbildnings- och karriärmöjligheter. Som en del av ABB får du möjlighet till flexibelt arbete med frihet att välja bäst lämpad arbetsplats. Utöver detta erbjuder vi bland annat friskvårdsbidrag, idrottsaktiviteter, extra föräldralön, hälsoundersökning, arbetstidsförkortning samt förmånsportal Benify med privata rabatter och erbjudanden.  

Vad har Magnus Ström, Head of Engineering, att säga om tjänsten och företaget?

"Genom en stark gemenskap, öppenhet, bra kommunikation och en stor portion tillit skapar vi tillsammans glädje och affärsresultat. Möjligheten att kombinera arbete hemifrån med att vara på kontoret gör att vi skapar en dynamisk och flexibel arbetsmiljö som stödjer oss.

Vår vision är att med vårt teknologiska ledarskap inom automation och elektrifiering möjliggöra en mer hållbar och resurseffektiv framtid."

Läs mer om vad Magnus har att säga om tjänsten och företaget på https://career.masterhelp.se/abb

Ansvarsområde och arbetsuppgifter
Till rollen som systemingenjör söker vi dig som tycker det låter spännande att få använda dina IT-kunskaper i tekniskt utmanande industriella processer. Du använder din erfarenhet och expertis till att förstå kundernas behov och identifiera hur vi kan hjälpa dem genom vår kompetens inom automation, digitalisering och integrerade lösningar. I rollen som systemingenjör levererar du allt från teknisk support till serviceavtal och kundprojekt. Projekten varierar i storlek och karaktär och du ges möjlighet att arbeta tvärfunktionellt mellan branscherna och kunderna.

Övriga ansvarsområden:

  • Leverera systemlösningar till kunder som är baserade på ABB:s industriella styrsystem 800xA
  • Delta i uppdragens alla delar från konstruktion till idrifttagning, uppföljning och eftermarknad
  • Sätta upp hela plattformar och installera in allt i systemen

Du strävar alltid efter att efterleva ABB:s kärnvärden inom säkerhet och integritet, vilket innebär att du tar ansvar för dina egna handlingar samtidigt som du tar hand om dina kollegor och verksamheten 

Din profil
Till rollen som systemingenjör söker vi en nyfiken person med drivkraft att lära dig nya saker. Du är en prestigelös lagspelare som trivs med att jobba tillsammans med oss och våra kunder. Som person är du noggrann med förmåga att planera och strukturera. Du drivs av att lära dig nya saker, utvecklas och genomföra förbättringar.

För att trivas i rollen som systemingenjör behöver du ha ett flexibelt förhållningssätt och vara en fena på att lösa problem. Du är riskmedveten, ser möjligheter och bidrar med en god stämning på arbetet. Vi ser också att din kommunikativa förmåga kommer att vara avgörande då du behöver vara tydlig mot både kollegor och leverantörer.

Kvalifikationer

  • Kandidat- eller masterexamen med inriktning mot IT alternativt närliggande område
  • Kunskap inom Microsoft Windows klient- och serveroperativsystem, domäner, GPO, TCP/IP-baserade nätverk, brandväggar och virtualiseringstjänster (exempelvis Hyper-V, VMware, VDI, Azure) är centralt för denna roll
  • Programmeringskunskaper inom exempelvis C# eller Python är meriterande
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
  • B-körkort

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Tina Kervall, 0720-762334, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om ABB
ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 140 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.

ABB AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 april 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup