Øresundsbron söker trafikledare

Øresundsbron söker trafikledare

Vi erbjuder våra kunder en snabb, smidig och säker passage med kunden i fokus 24 timmar om dygnet. För detta krävs en professionell trafikstyrning och driftövervakning av de tekniska systemen samt en tydlig trafikinformation, vilket avdelningen Trafikledning ansvarar för. Du kommer att ingå i en grupp om nio personer som i treskift operativt ansvarar för trafik- och teknikövervakning, med stöd av SCADA/PCMS- och kameraövervakningssystem. Arbetet innebär även kontakter med bl.a. polis- och räddningstjänst i samband med olyckshantering. Du får placering vid Øresundsbrons kontor på Lernacken i Malmö.

Jobbet
En typisk dag på jobbet består bl.a i efter överlämningen från föregående Trafikledare att se över dina system för att få en egen status på dom, kolla dagens väderprognos för att se vad som väntar, efter det så kollar du igenom dagens planerade arbete och se om det är något som påverkas negativt av föregående prognos. Sedan gör du en överflygning av förbindelsen via de 230 st kameror som hjälper dig att hålla koll på förbindelsen. Detta tillsammans med 5 st väderstationer hjälper dig att bedöma om förbindelsen t.ex ska halkbekämpas. Dagen fortsätter i den andan där du sitter som spindeln i nätet och ser till att förbindelsen är tillgänglig och säker både för våra kunder och entreprenörer.

Kvalifikationer
Vi ser att du har teknisk gymnasieutbildning i grunden, och gärna med elteknisk inriktning. Tidigare erfarenhet av arbete med teknikövervakning och larmhantering i är en merit. Med kunden i fokus har du lätt för att ta beslut och kunna prioritera. Du behärskar antingen det svenska eller danska språket fullt ut, samt ha god förståelse i det andra. Du har även goda kunskaper i engelska. God syn och normalt färgseende är ett krav. Då mycket av arbetet innefattar trafik- styrning/övervakning ser vi att du minst har B-körkort. Du måste genomgå urvalstester med godkänt resultat för att bli aktuell för jobbet som trafikledare.

Vi erbjuder
En spännande och allsidig befattning på en visionär och dynamisk dansk-svensk arbetsplats som utgör navet i en pulserande region, där du är med att påverka utvecklingen. På Øresundsbron har vi en informell, humanistisk företagskultur med stort fokus på medarbetartrivsel och det goda medarbetarskapet. Lön efter kvalifikationer och goda anställningsvillkor.

Låter detta intressant?

Ansökan
Ansökningen ska vara Øresundsbron tillhanda senast 12 februari 2023. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa avdelningschef Jopas Wulff på telefon 040-676 6542.

www.oresundsbron.com/sv/start
Mer info
Kontaktperson Jopas Wulff
Telefon 040-676 6542
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Øresundsbro Konsortiet är ett svenskt-danskt företag som ägs till lika delar av den svenska och danska staten. Øresundsbro Konsortiet äger och driver Øresundsbron mellan Danmark och Sverige. Vi är 120 medarbetare och vår vision är att Öresundsregionen ska bli ett kraftcentrum som gör den mer attraktiv att besöka och att leva och arbeta i. Vi bygger dagligen nya broar mellan människor - kulturella, ekonomiska och mentala broar. Bron ska vara den bästa vägen till målet på andra sidan Öresund. Våra medarbetare är förutsättningen för vår framgång och vår organisation är präglad av proaktivitet, förändringsvilja och öppenhet. Gemensamma mål, samarbete och engagemang är grundstenarnai arbetet.