Logistikchef till växande företag

Logistikchef till växande företag

Tjänstebeskrivning

Är du en van förändringsledare med stark analytisk förmåga? Har du erfarenhet inom logistik, lager och transport? Då kan du vara den vi söker för tjänsten som logistikchef till XL-Bygg Hans Anders!

Till XL-Bygg Hans Anders söker vi nu en logistikchef. Rollen är ny i organisationen till följd av företagets snabba försäljningsutveckling och vi vill med denna tjänst lyfta fram logistikfunktionens position i bolaget. Varuflödet och tjänsteutbudet ska vässas, vilket kräver effektiviseringar inom bland annat lageroptimering, plock, transport och andra logistiktjänster. Detta förändringsprojekt innebär att 4 lagerenheter kommer samordnas i en egen organisation. Som logistikchef har du det strategiska ansvaret för logistikfunktionen, där du coachar och leder medarbetare både i det dagliga arbetet såväl som i förbättringsarbetet.

Du rapporterar direkt till VD och ingår i företagets ledningsgrupp.

Du kommer till exempel att arbeta med följande:
 • Personalansvar - leda och coacha medarbetarna på logistikavdelningen
 • Utveckla företagets logistikprocesser och driva viktiga projekt
 • Säkerställa leveranser till kund
 • Omsätta strategiska mål till konkreta nyckeltal för varuflöde, lageroptimering och logistiktjänster
 • Budgetering och uppföljning
 • Upprätta investerings- och utvecklingsplaner för ditt ansvarsområde
 • Delta aktivt i ledningsarbetet för bolaget
 • Bidra till ökad kund- och affärsnytta med logistiska lösningar/tjänster i samarbete med strategiska partners
Du erbjuds en stimulerande nyckelbefattning i ett regionalt tillväxtföretag med starkt varumärke. Arbetsplatsen präglas av mycket energi, glädje och prestigelöshet. I denna roll ingår tjänstebil, bra förmåner och kontinuerlig kompetensutveckling.

Krav på person

Vi söker dig som är en van förändringsledare med god förmåga att leda och coacha dina medarbetare. Du är kundorienterad (B2B och B2C), förstår trenderna och behoven inom logistik som en av våra viktigaste konkurrensfördelar för tillväxt. Som person är du målinriktad och kommunikativ samt har lätt för att entusiasmera din omgivning. Vidare har du en stark analytisk ådra, ser helheten och är en god problemlösare som har en förmåga att utveckla och förbättra olika processer. Likväl som du inte är rädd att hugga tag där det behövs.

För att lyckas i rollen som logistikchef söker vi dig som stämmer in på följande:
 • Dokumenterad ledarerfarenhet
 • Ca 10-års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom logistik, lager och transport
 • Relevant akademisk utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Vana att arbeta i projektform
 • Erfarenhet av LEAN
 • Mycket goda kunskaper i MS Office och vana av ERP-system
 • Meriterande med tidigare erfarenhet av handels- och mångfilialföretag
Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som logistikchef. Vidare söker vi dig som ställer dig bakom PerformIQs värdegrund och värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk samt kulturell mångfald.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Förtroendetid
Plats: Utgå från Ystad/Malmö

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Carolin Ericsson på 073-353 75 04. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Performiq
Hemsida http://www.performiq.se
Sista ansökningsdag 21 feb (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

XL-Bygg Hans Anders är ett familjeägt företag som ingår i Skandinaviens största bygghandelskedja XL-Bygg. Verksamheten finns idag på 4 orter - Skurup, Ystad, Simrishamn och Malmö. XL-Bygg Hans Anders omsätter ca 330 mkr och har runt 75 medarbetare. XL-Bygg Hans Anders befinner sig i stark tillväxt och ser mycket ljust på framtiden. Besök gärna vår hemsida www.xlbygg.se/hansanders om du vill läsa mer!

Sökord: logisitikchef, logistikansvarig, logistik, supply chain manager, transport, lager, varuflöde