HR Manager Skandinavien

HR Manager Skandinavien

Tjänstebeskrivning

Drivs du av att motivera och utveckla kulturen på din arbetsplats? Är du en skicklig rekryterare och vet hur ett företag ska arbeta med att utveckla och behålla kompetenta medarbetare? Då kan du vara den vi söker för tjänsten som HR Manager till Wacker Neuson Skandinavien!

Till Wacker Neuson söker vi nu en HR Manager Skandinavien. I rollen som HR Manager stödjer du företagsledning i alla HR-relaterade frågor samtidigt som du ser till att hela organisationen jobbar tillsammans mot uppsatta mål. Wacker Neuson har upplevt en härlig tillväxt på senaste och ser nu fram emot att fortsätta utveckla organisationen. Vår värdegrund präglas av värdeord som: entreprenörskap, flexibilitet, passion och expertis. Vi anser att om vi kan ge medarbetarna de rätta verktygen kan vi tillsammans uppnå fantastiska resultat.
Tjänsten innefattar följande arbetsuppgifter:
  • Kompetensutveckling, både fackmässigt och i ledarskap
  • Coaching och sparring för chefer, även ställa krav på chefer på alla nivåer och därigenom säkerställa framsteg
  • Driva strategiska och operativa HR-relaterade utmaningar i Skandinavien
  • Utveckla HR-policy och säkerställa rätt implementering
Tjänsten passar dig som trivs med att arbeta både operativt och strategiskt. Du får ett tydligt mandat med möjligheter att utveckla och påverka arbetet inom ditt ansvarsområde. Tjänsten kommer innebära resor inom Skandinavien samt till huvudkontoret i München, Tyskland.

Krav på person

Vi söker dig som har akademisk examen inom personalområdet eller motsvarande samt har tidigare erfarenhet inom området. Du har en förtroendeingivande personlighet och ledarskapsroll med såväl ansvarskänsla öppenhet som initierar HR-frågorna på ett engagerat sätt. Vidare ser vi att du är lösningsorienterad och handlingskraftig, du fungerar som en lagspelare och tar ett helhetsansvar.

För att lyckas i rollen krävs vidare:
  • Bred erfarenhet inom ledarskap, utbildning, coaching och rekrytering
  • Strukturerat och analytiskt arbetssätt
  • Flytande i engelska och svenska
  • Enastående kommunikationsförmåga
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete kopplat till HR-relaterade frågor.
Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som HR Manager. Vidare söker vi dig som ställer dig bakom PerformIQs värdegrund och värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk samt kulturell mångfald.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Kontorstider
Plats: Arlöv

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Karolina Björkander Christensen på 073-353 75 39. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Performiq
Hemsida http://www.performiq.se
Sista ansökningsdag 20 maj 2019 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wacker Neuson Group tillverkar och förser byggnads- och entreprenadbranschen med högklassiga maskiner inom områdena betongteknologi, markkomprimering, byggplatsteknologi och entreprenadmaskiner. Wacker Neuson Group bildades 1848 i Dresden och finns idag representerade i runt 50 länder och har ca 4 800 anställda. Sedan 2007 är man börsnoterade och huvudkontoret finns i München, Tyskland. Läs mer om företaget på http://wackerneusongroup.com. I Sverige har vi försäljning och eftermarknad på vårt huvudkontor i Arlöv och på våra filialer i Bålsta och Göteborg. Hög kvalitet på maskiner tillsammans med Wacker Neusons kvalitetskedja, som omfattar allt från produktutveckling till pålitlig service och utmärkt kundbemötande, gör att företaget stärker sin position på marknaden och stadigt växer.

Sökord: HR chef, HR Manager, Personal, Chef,