Systemingenjör med IoT-intresse

Systemingenjör med IoT-intresse

Är du nyfiken på ny teknik och nya lösningar? Vill du arbeta i teknikens framkant med spännande projekt inom både privat och offentlig sektor? Se hit!

Om kunden

WSP är ett konsultbolag inom samhällsbyggnadssektorn med fokus på teknik och analys. Det är en global koncern med kontor i 40 länder och sammanlagt 48 000 medarbetare. Koncernens huvudkontor är baserat i Montreal i Kanada och bolaget är noterat på den kanadensiska börsen. I Sverige har WSP 4200 medarbetare på ett 50-tal kontor med huvudkontor i Stockholm.

WSP är en internationell verksamhet med en lokal förankring som präglas av innovativt tänkande och gränsöverskridande samarbete över både teknikområden och länder. WSP erbjuder samma personliga service som det lokala bolaget men med internationell expertis och kan genomför de mest komplexa projekten och hjälpa deras uppdragsgivare att uppnå sina mål. Med bevakning av trender presenterar dem innovativa idéer för sina uppdragsgivare där deras lösningar formar morgondagens samhälle och bidrar till en hållbar utveckling.Dina arbetsuppgifter


Du kommer att ingå i avdelningen WSP Telekom som har expertkunskaper i utvecklingen av dagens och framtida fiber- och mobila lösningar. De kan erbjuda tjänster gällande till exempel strategiarbeten för bredbandsutbyggnad, tekniska Audits av IP-nätverk, affärsutveckling, projektkontor för fiber och mobil nätutbyggnad samt hur de ska utveckla den smarta staden med hjälp av ICT och nya smarta tjänster.

I rollen som systemingenjör kommer du arbeta med uppdrag av varierande karaktär, som exempelvis:
  • Nätverkskonfiguration, nätverksdimensionering och utredning av driftsäkerhet.
  • Kontrollera så att PTS:s regelverk efterföljs.
  • Systemintegrationer.
  • Baserad på kundens behov göra plattformsval av IoT, integration av IoT samt installation och konfigurering av plattformar.
Din profil

Tjänsten kommer till stor del anpassas efter rätt person och vi söker därför både dig som nyligen avslutat din utbildning och dig med flera års erfarenhet från branschen. För att lyckas i rollen krävs det att du har stor nyfikenhet för ny teknik och nya lösningar. Du har lätt att ta in ny kunskap och se helheten i en lösning. Som person är du social och du arbetar väl i team. I ditt arbete eftersträvar du alltid hållbara lösningar.

Skallkrav:
  • Högskoleingenjör inom data/IT alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet inom nätverksområdet.
  • Erfarenhet av arbete med switchar, routrar och core-nätverk.
  • God kunskap om nätverk, ha förståelse för integration av en IoT plattform mot befintliga data-, visualisering- och backend-tjänster i molnmiljö eller OnPrem-miljöer.
  • Kunskaper inom de tekniska delarna av IoT-ekosystemet.
  • Svenska och engelska i tal och skrift.
Meriterande:
  • Ingående kunskap i radiobaserade accessmetoder, till exempel LoRaWAN eller NB-IoT.
Tjänsten är förlagd på heltid och du kommer utgå från WSP kontor i Malmö. Start sker enligt överenskommelse.

Om vårt företag

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har över 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav.

För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder.

Besök oss gärna på www.onepartnergroup.se

Låter detta som en tjänst för dig? Tveka in på att skicka in din ansökan redan idag, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

WSP är ett konsultbolag inom samhällsbyggnadssektorn med fokus på teknik och analys. Det är en global koncern med kontor i 40 länder och sammanlagt 48 000 medarbetare. Koncernens huvudkontor är baserat i Montreal i Kanada och bolaget är noterat på den kanadensiska börsen. I Sverige har WSP 4200 medarbetare på ett 50-tal kontor med huvudkontor i Stockholm.

WSP är en internationell verksamhet med en lokal förankring som präglas av innovativt tänkande och gränsöverskridande samarbete över både teknikområden och länder. WSP erbjuder samma personliga service som det lokala bolaget men med internationell expertis och kan genomför de mest komplexa projekten och hjälpa deras uppdragsgivare att uppnå sina mål. Med bevakning av trender presenterar dem innovativa idéer för sina uppdragsgivare där deras lösningar formar morgondagens samhälle och bidrar till en hållbar utveckling.