Projektutvecklare

Projektutvecklare

Wästbygg Gruppen utvecklar fastigheter inom våra tre affärsområden, Bostad, Kommersiellt och Logistik. Wästbygg Projektutvecklings fokus är att möta våra kunders behov av bostäder, samhällsfastigheter och kommersiella lokaler. Projektutvecklingen innebär att vi själva ansvarar för hela kedjan från markförvärv, via tillståndsprocess fram till en färdig byggnad.

Wästbyggs organisation präglas av prestigelöshet och stark teamkänsla, vi hjälper varandra när det behövs. Alla arbetar under ett stort mått av eget ansvar, för såväl egna arbetsuppgifter som för inhämtande av information som krävs för att utföra jobbet.

Ditt ansvar
I rollen som Projektutvecklare har du både ett tekniskt och ekonomiskt ansvar för projekten. För att trivas ska du ha ett intresse för både affärer och genomförandeprocessen. Du ansvarar för att driva och utforma projekten med hänsyn till ekonomi, kvalitet, tidsramar, nöjda kunder och medarbetare.

Du deltar aktivt i upphandlingen av konsulter och entreprenörer samt andra externa leverantörer och i rollen som beställare leder och styr du den externa konsultgrupp som etableras.

Du kommer att arbeta med processer, rutiner och metoder för styrning och uppföljning av projekt och du kommer ha det övergripande tekniska ansvaret för projektens kvalitet och genomförande. Där ingår också att granska och bedöma tekniska lösningar, upprätta och revidera kostnadskalkyler i samarbete med bolagets affärsutvecklare samt följa den allmänna utvecklingen av byggkostnader på marknaden. Vidare ansvarar du för att integrera nya rön och teknik samt att kontinuerligt följa den tekniska utvecklingen.

Din personlighet
  • Initiativtagande
  • Självgående
  • Nyfiken
  • Kundorienterad
  • Lönsamhetsorienterad
Dina kvalifikationer
  • Högskoleutbildning inom samhällsbyggnad/arkitektur, byggteknik, lantmäteri eller annan relevant utbildning
  • Minst fem års erfarenhet från en tekniskt relaterad roll inom fastighetsutveckling eller bygg/entreprenadbolag
  • Erfarenhet av Entreprenadjuridik, förhandling och upphandling
  • God administrativ förmåga samt datavana
Övrig information
Sista ansökningsdag: 2018-06-24, då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Tillträdesdag: Snarast, enligt överenskommelse.

Wästbygg Gruppen omfattas utav kollektivavtal mellan Sveriges Byggindustrier och Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen (Tjänstemannaavtalet) samt med Byggnads (Byggavtalet).
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 juni (2 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Wästbygg Gruppen är ett av Sveriges största bygg- och projektutvecklingsföretag med kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö, Jönköping, Borås och Varberg. Vi har varit verksamma sedan 1981 och utvecklar och bygger flerbostadshus, kommersiella fastigheter och logistikanläggningar.