BI-konsult med hjärta för verksamhet och visualisering

BI-konsult med hjärta för verksamhet och visualisering

Vi på Optivasys söker vi BI- konsulter som vill vara med och utveckla framtidens beslutsstödslösningar. Placering vid våra kontor i Göteborg, Malmö och Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Som BI-konsult kommer du att arbeta med att utveckla lösningar mot i första hand Qliks plattform. Du kommer att jobba med ett team som har djup kunskap i beslutsstödsplattformen Qlik Sense. Du tillför kompetens inom BI och är delaktig i allt från behov till leverans av lösning. Du kommer att arbeta som konsult i projekt med våra kunder.

-kunduppdrag med att designa, modellera och integrera data från många olika strukturerade- och ostrukturerade datakällor.-frontend-utveckling innebär att jobba med utveckling av dashboards, rapportering och Self Service BI-lösningar mot någon av alla våra kunder.-på ett konsultativt, tekniskt och verksamhetsnära sätt bygga lösningar som möjliggör analys och verksamhetsstyrning i kundens organisation.-mycket kontakt med verksamhetspersoner som är våra kravställare.-Vid inriktning mot webbintegrationer och backend jobbar du mer med att utveckla avancerad Qlik-lösningar där man nyttjar Qliks API:er och integrationsmöjligheter fullt ut.-Bygga funktioner mot backend API:er för automatisering av appar och miljöer eller jobba med mashups och extensionsutveckling.

Din erfarenhet

Som BI-konsult hos Optivasys har du en viktig roll i att bygga lösningar utifrån funktionaliteten i Qliks produkter. För att trivas och bli en framgångsrik del av vår och våra kunders verksamhet är det viktigt att du :

-Har något eller några års erfarenhet som systemvetare eller motsvarande med ett stort intresse för BI lösningar-Har erfarenhet av QlikView, Qlik Sense och/eller Microsofts plattform-Har högskoleutbildning inom relevant område-Har eventuell erfarenhet inom projektledning

Du som person

Som person är du initiativrik, prestigelös och målinriktad. Du är en analytisk och kreativ problemlösare som kan hantera komplexitet i stora mängder data. I i din kontakt med kunder och kollegor vill vi gärna att du är relationskapande, lyhörd och hjälpsam.

Du ska ha ett stort intresse för att hålla dig uppdaterad inom området och gärna ett intresse utav datavisualisering men framförallt en vilja i att bredda din kompetens inom området Business Intelligence. Du har lätt för att skapa och behålla goda relationer med både kunder och arbetskamrater. Vidare är du kommunikativ och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du gillar utmaningar och har en förmåga att se och förstå helhetslösningar.

Behärskar svenska och engelska i tal och skrift Är strukturerad och bygger förvaltningsbara lösningar

Vi erbjuder

Optivasys är en ledande aktör i Sverige inom Data analytics och Visualization baserat på Qliks lösningar. Vi bygger vår framgång på en ambitiös vision, ett tydligt fokus och en stark kultur där våra kunder och anställda står i centrum. Våra interna ledord är - Ödmjukhet, Laganda och Lekfullhet - vi står upp för varandra, hjälps åt i alla lägen och ser till att vi har kul tillsammans. Framgång för oss och våra kunder är viktigt och detta uppnår vi med hårt arbete i en utvecklande, prestigelös och rolig miljö.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Konsult, IT-Arkitektur, Projektledare
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Visma
Sista ansökningsdag 18 feb (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 8 000 anställda, över 800 000 kunder och en omsättning på 8 537 miljoner norska kronor under 2017 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.