OPERATIV CFO TILL BÖRSNOTERAT STARTUPBOLAG

OPERATIV CFO TILL BÖRSNOTERAT STARTUPBOLAG

Är du intresserad av innovation och utveckling? Vill du arbeta i ett bolag med högt i tak och kortabeslutsvägar som satsar på växtbaserade livsmedel, hållbarhet och tillväxt? Då kan detta vara denultimata öppningen! Just nu rekryterar vi en operativ CFO som vill vara med på vår fortsätta utvecklingsresa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som CFO hos Veg of Lund ansvarar du för hela ekonomifunktionen. Arbetet är varierande och omfattarbåde rutinuppgifter, kvalificerade ekonomiuppgifter och IR-ansvar. Detta är världens chans för digsom vill vara med på en utvecklingsresa! Veg of Lund finns just nu på tre marknader (Sverige, UK ochUSA) och som CFO håller du ihop och utvecklar bolagets ekonomifunktion. Du ingår i ledningsgrupp och arbetet innebär tätt samarbete med bådevår VD och våra kollegor i UK och USA. Arbetet utförs till stor del självständigt och tjänsten är på heltid med placering i centrala Malmö, samtidigt som flexibilitet erbjuds. Du rapporterar till vår VD och tillika medgrundare, samt är delaktig i rapportering och framtagning av beslutsmaterial till bolagets styrelse.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvars områden innebär:
  • vidareutvecklingavekonomifunktionen
  • ekonomiarbete(hands-on)
  • controlling
  • businesscontrolling
  • utvecklingochförbättringavrapportering,processer,analyserochrutiner
  • ansvarförlegalafrågor
  • finansiellrapportering, internt och externt
  • koncernkonsolidering
  • IR-kontakter
Kvalifikationer och personliga egenskaper
Du har en universitetsexamen i företagsekonomi med goda resultat, och har god kunskap i bokföring och koncernredovisning. Ett par års erfarenhet av arbete påstörre revisionsbyrå följt av 3-4 års erfarenhet av controlling/redovisning i privata näringslivet är ett krav.Erfarenhet från börsbolag, med tillhörande regelverk och extern kommunikation, är meriterande. Du är mycket duktig på Excel och har god vana av både ERP-system och BI-verktyg. Du talar och skriver så väl svenska som engelska och uppskattar en både forskningsintensiv och internationell miljö.

Som person är du effektiv, självmotiverad, analytisk, resultatorienterad och noggrann. Du ser positivt påmöjligheterna med ett startup-bolag och uppskattar en föränderlig miljö med högt i tak och kortabeslutsvägar. En serviceminded inställning och förmåga att kunna prioritera mellan parallella uppgifterser vi som en självklarhet. Har du dessutom ett intresse för hållbarhetsfrågor och möjligheterna med växtbaserad kost ser vi det som ett extra plus.

Genom vår styrelse har vi tillgång till en mycket erfaren CFO. Därför vill vi uppmana dig som välkomnar utmaningar och tycker tjänsten låter spännande, men som har kortare samlad arbetslivserfarenhet, att ändå inkomma med en ansökan. För dig med rätt inställning och attityd har vi möjlighet att erbjuda mentorskap och vägledning– Känns magkänslan rätt? Ge det en chans och ansök!

Kontakt och ansökan
I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Är du intresserad och stämmerin på profilen skickar du in en personlig presentation och ditt CV på svenska där du tydligt beskriver dinaerfarenheter och kompetenser inom ovanstående områden och varför du är intresserad av tjänsten. Du ska också specificera ev. erfarenhet som kan vara extra relevant för den här tjänsten. Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijminkvia 070-5540342 alt.helena.heijmink@comcube.se eller HelenaFransson via 070-5540504.

Notera att vi arbetar med urvalet löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas före sistaansökningsdag. Ansök redan idag! Välkommen med din ansökan via denna länk: https://comcube.varbi.com/what:job/jobID:386795/?lang=se

Vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken!

Välkommen och läs mer om oss påwww.vegoflund.se

Sökord: Veg of Lund, CFO, operativ, startup, ekonomi, redovisning, controlling, koncernkonsolidering, IR
Mer info
Kontaktperson Helena Heijmink
Telefon 070-554 03 42
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.comcube.se/
Sista ansökningsdag 13 maj 2021 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Veg of Lund är ett livsmedelsutvecklingsföretag med rötter i forskning vid Lunds universitet. Bolaget har en unik och patenterad metod för att producera en värmestabil vegetarisk emulsion bestående av potatis och rapsolja. Veg of Lund har lanserat My Foodie® som sin första produkt, vilken säljs hos aktörer inom dagligvaruhandel i Sverige och Storbritannien. Sedan den 10 februari 2020 är bolagets aktier noterade på Nasdaq First North Growth Market.
Välkommen och läs mer om oss på www.vegoflund.se