Teknisk projektledare för process- och produktionsanläggningar VA SYD

Teknisk projektledare för process- och produktionsanläggningar VA SYD

Brinner du för projektledning och vill fortsätta utvecklas genom spännande projekt inom process- och produktionsanläggningar i vattenbranschen? Vill du leda tekniska investeringsprojekt som bidrar till hög vattenkvalitet och driftsäker produktion? Som projektledare är du med och förverkligar VA SYDs högt ställda mål och visioner, från idé till verklig produktion. Om det låter lockande, läs vidare!

Det här handlar jobbet om
Det sker mycket utveckling inom VA SYD och ett aktuellt exempel är förnyelse av våra produktionsanläggningar. För att möta verksamhetens behov söker vi projektledare som trivs med att maximera miljönytta, kundnöjdhet och lönsamhet. Som projektledare planerar och leder du moderniseringsprojekt på anläggningar som reningsverk, vattenverk och pumpstationer. Projekten kan variera i storlek, allt från modernisering av mindre pump- eller tryckstegringsstationer till stora byggnationer i samband med utveckling/ombyggnation av komplexa reningssteg eller verk. Projekten tilldelas dig som projektledare utifrån kunskap, erfarenhet och ambition.

Du förväntas kvalitetssäkra projektgenomförandet genom tillämpning av VA SYDs processer och rutiner för projekt samt driva ett engagerat samarbete mellan drift- och projektverksamheten. Det innebär att du har ett helhetsansvar för teknik, tidsplanering och ekonomi i tilldelade projekt. Du driver och följer upp beslutade aktiviteter tillsammans med dina projektmedlemmar. Avslutningsvis kommer du överlämna projektet till driftorganisationen genom ett formaliserat och tydligt övertagande.

I rollen som projektledare ansvarar du för att:
 • arbeta med styrning, planering, ledning och optimering av tilldelade projekt
 • genomföra riskanalyser och uppföljningar av projektens tid- och ekonomiska planer samt löpande uppföljning av framdrift
 • upprätta omfattningsbeskrivningar, beslutsunderlag och tekniska förfrågningsunderlag
 • medverka vid uppföljningar och prognistiseringar av tilldelade projekt
 • ta rollen som projektets främsta drivkraft i genomförandet och driva arbetet efter fastställda planer
Vi erbjuder
Ett spännande arbete som inom en av de viktigaste och mest samhällskritiska verksamheterna vi har. Här får du vara med och påverka samhällets utveckling genom teknisk utformning, att få prova ny teknik men framförallt med att få arbeta med engagerade kollegor som driver mot samma mål som du. Genom ditt aktiva projektledarskap kommer du att ges stort eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling.

Arbetsplatsen du kommer till har en god gemenskap och stolthet över våra strategiska mål och vårt uppdrag. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Här finns ett uppskattat gym att använda före eller efter arbetstid samt under en friskvårdstimme i veckan. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.

Vem är du?
Vi söker dig som vill stå för och leda utifrån VA SYDs miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Du känner dig trygg i rollen som projektledare och har självinsikt och mod att agera när det behövs. Du är resultatorienterad och drivande och har förmåga att bygga och bevara relationer. Din goda kommunikativa förmåga skapar förtroende i samarbetet med såväl dina närmaste kollegor som entreprenörer och leverantörer. Planering och uppföljning är naturliga företeelser för dig.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

Dina erfarenheter
För att vara framgångsrik i rollen som projektledare söker vi dig som uppfyller följande krav:
 • Högskoleexamen med inriktning mot relevanta områden, såsom maskin, väg och vatten, bygg, el, automation, kemi eller annan motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt
 • Erfarenhet av projektledning genom relevant arbetslivserfarenhet av beskrivna arbetsupgifter. Genom din erfarenhet kan du visa din kunskap kring kommersiell förståelse, kontrakt och ekonomisk uppföljning
 • Allmänna kunskaper om branschstandarder som AMA samt AB, ABT och ABK
 • Goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift
 • God datorvana
 • B-körkort
Erfarenhet från VA-branschen och kunskaper om maskinell utrustning som används vid bland annat reningsprocesser exempelvis pumpar, centrifuger och transportskruvar är meriterande.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan! Vi läser ansökningar löpande.

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
Mer info
Kontaktperson Robert Åkerlind, enhetschef
Telefon 040- 635 05 80
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (7 dagar kvar)