Teamledare till Driftenheten Rörnät VA SYD

Teamledare till Driftenheten Rörnät VA SYD

Vill du bidra till arbetet med att uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund? Motiveras du av att leda andra som en i gänget och vill prova nya utmaningar? Rörnätsavdelningen växer och därför söker Driftenheten en ny teamledare! Vi söker dig som vill prova nya utmaningar genom att förbereda,följa upp samt leda och fördela arbetena ute i verksamheten.

Det här handlar jobbet om

I rollen som teamledare ansvarar du för att:
 • det dagliga arbetet bedrivs enligt tidsplan och övriga kontrollplaner, tex TA-planer och grävtillstånd
 • rätt produktionsdokumentation når arbetsledaren
 • genomföra materialinköp och maskinavrop
 • upprättade arbetsberedningar utförs och efterlevs
 • egenkontrollen avseende utförandekvalitet, arbetsmiljö och miljö följs upp och dokumenteras
 • medverka vid skydds-, säkerhets- och miljöronder och att dessa ronder dokumenteras
 • ta rollen som Byggarbetsmiljösamordnare för vårt utförande.
Du är direkt underställd arbetsledaren som har personal-, verksamhets- och budgetansvar. Då rollen som teamledare är relativt ny på Rörnätsavdelningen, så kan du med din erfarenhet och kompetens bidra med att utveckla verksamheten. Arbetet utgår från vår arbetsplats på Strömgatan i Malmö, men våra projekt och arbeten är förlagda inom VA SYDs hela verksamhetsområde. Beredskapsarbete kan komma att ingå i rollen.

Du kan också läsa mer om våra driftarbeten här https://www.vasyd.se/Driftinformation

Vi erbjuder
Här erbjuds en vänlig arbetsplats med mycket kul på jobbet. Vi är noga med att arbetet sker med hög säkerhet och kvalitet. Vi ställer upp för varandra och uppskattar gemenskapen på arbetsplatsen. Du kommer självklart att få tillgång till vårt gym. Här har du möjlighet att avsätta en friskvårdstimme av din arbetstid i veckan för träning. Vi är måna om en bra balans mellan arbete och fritid. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda.

Rörnätsavdelningen består av två enheter, Drift respektive Entreprenad samt en Lagerfunktion. Rörnätsavdelningen ansvarar för entreprenadarbeten samt för drift och serviceåtgärder i ledningsnätet, inklusive VA-beredskapen. Vi är drygt sjuttio kollegor varav merparten är rörläggare med olika specialiteter. Inom avdelningen finns även enhetschefer och arbetsledare, byggledare, driftsingenjörer, entreprenadingenjör och ekonom.

Vem är du?
Vi söker dig som vill leda genom våra miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Som teamledare gillar du att samarbeta och är både modig, resultat- och relationsorienterad.Rollen kräver att du är van att vara steget före och har mycket god förmåga att planera arbetet och resursfördelning samt att stötta dina kollegor i det dagliga arbetet.

Dina erfarenheter
Du har tidigare ledarerfarenheter, vilket du kan ha fått genom arbetet eller från fritiden. Då våra arbetsredskap även är digitala ska du ha god datorvana. För att vara aktuell för tjänsten ska du ha god erfarenhet från antingen VA-underhåll eller VA- och anläggningsprojekt. Du ska ha allmänna kunskaper om branschstandarder AMA samt AB. Det är viktigt att du har relevant arbetslivserfarenhet av ovan beskrivna arbetsuppgifter. Arbetet kräver avslutad gymnasieutbildning, gärna inom bygg och anläggning eller liknande samt B-körkort. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex strategiska mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 juni 2020 (10 dagar kvar)