Systemutvecklare med GIS som ledstjärna

Systemutvecklare med GIS som ledstjärna

Söker du ett arbete där du systemutvecklar i nära samverkan med användarna? Vill du arbeta med engagerade kollegor och tillsammans skapa en hållbar GIS plattform för hela VA SYDs samhällskritiska verksamhet? Då kan du vara den systemutvecklare vi söker!

Din kommande roll

På Ledningsnätsavdelningen arbetar idag omkring 60 ingenjörer med uppdrag att bygga ut, förnya, förbättra och dokumentera vattenledningsnätet och de öppna dagvattenanläggningarna i VA SYDs fem kommuner. En expansiv region kombinerat med strängare miljökrav och ett allt större VA-ledningsnät att förvalta gör att avdelningen arbetar intensivt på många fronter. Nu söker vi en ny Utvecklingsingenjör/Systemutvecklare som kan bidra till att ta vårt systemstöd för GIS och hydraulisk modellering till nästa nivå. En digitaliserad nivå som verkligen stöttar sina VA SYD användare att nå målen om effektivitet och hög vattenkvalitet i våra vattendrag och hav.

Som utvecklingsingenjör/systemutvecklare blir du en viktig del i VA SYDs strategiska arbete att utveckla GIS till ett verksamhetsstöd för hela VA SYD. Arbetet är omväxlande och består i huvudsak av att:
 • utveckla inom vår GIS-miljö (GIS applikation dpWater, databas Oracle, datainhämtning FME)
 • arbeta agilt i ett utvecklingsteam tillsammans med 3 till 6 personer
 • kontinuerligt förbättra arbetssättet tillsammans med kollegorna
 • säkerhetsställa att vi bygger en användbar funktion/lösning för verksamheten
 • i slutet av sprinten visa upp och demonstrera det du utvecklat
 • delta i projekt som avser utveckling och implementering av funktioner, system och verktyg
 • säkerställa och utveckla användningen av digitala informationssystem för ledningsnätets dokumentation
 • i tydlig samverkan med verksamheten säkerställa och utveckla behovet av andra digitala system och verktyg
 • effektivisera och stärka sambanden mellan GIS, mätning och hydraulisk modellering
Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du både friskvårdsbidrag och möjlighet att träna en timme i veckan på arbetstid. Du får mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Sedan två år tillbaka är vi ett certifierat Great Place to Work vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda.

Vem är du?

Då arbetsuppgifterna kräver förmågan att samarbeta i olika projekt, lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i tjänsten måste du vara engagerad, ansvarstagande, lösningsorienterad, analytisk, gilla teknisk problemlösning och trivas med att arbeta i team. Det behöver vara lätt för dig att kommunicera på ett öppet och positivt sätt. Du ska även ha viljan att arbeta utifrån vår identitet miljö och värdeord kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som;
 • är civilingenjör (eller har motsvarande högskoleutbildning inom systemutveckling, datateknik eller datavetenskap, alternativt likvärdig kunskap erhållen på annat sätt)
 • har erfarenhet inom utvecking och arbete med GIS, databasutveckling, SQL och/eller FME
 • har förmågan att uttrycka sig väl i tal och skrift (både på svenska och engelska)
 • är svensk medborgare (tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)
Utöver detta är det meriterande ifall du har kunskaper i konfigurering av Digpros GIS-applikationer. Det är även en fördel att ha erfarenhet inom Oracle och/eller databasadministration, samt kunskaper inom databasutveckling med moderna tekniker och verktyg (gärna inom GIS).

Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?
Ledningsnätavdelningen förvaltar och bygger ut vatten- och avloppsledningsnätet i Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö. Vi planerar och genomför underhålls-, förnyelse- och förbättringsåtgärder på det befintliga ledningsnätet, men vi bygger också klimat- och kretsloppsanpassade, framtidssäkrade VA-system och dagvattenlösningar i nya områden allteftersom städerna växer och förtätas.

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex strategiska mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (2 dagar kvar)