Rörläggare till Driftenheten på VA SYD

Rörläggare till Driftenheten på VA SYD

Söker du ett jobb där du kan vara stolt över att du bidrar till att upprätthålla en av de viktigaste funktionerna i samhället? Då ska du läsa vidare!

Det här handlar jobbet om
VA SYD söker två rörläggare till Driftenheten på Rörnätsavdelningen i Malmö. Med ett utökat uppdrag kommer du att ansvara tillsammans med dina kollegor för den löpande driften och underhållet av de allmänna vatten- och avloppsledningarna. Du kommer att spenderar större delen av tiden ute på olika uppdrag i alla VA SYDs medlemskommuner (Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö).

Vi är noga med att arbetet sker med hög säkerhet och kvalitet. Exempel på arbetsuppgifter som kan ingå i jobbet är:
 • Provtagning av vatten- och avloppsledningar
 • Läcksökning på dricksvattennätet
 • Tillsyn och underhåll av VA-nätet
 • Spårning i nätet till recipient eller pumpstation
 • Sanering av brunnar, ledning och mark efter olyckor
 • Uppströmsarbete
 • Vattenmätarbyten hos kund
Vi ansvarar också för akuta insatser i samband med miljöutsläpp som berör dagvatten- och/eller spillvattensystemen. Om du har frågor om jobbet kan du kontakta arbetsledare Johan Fraenell. Du kan också läsa mer om våra driftarbeten här: https://www.vasyd.se/Driftinformation

Vi erbjuder
Här ges du ett omväxlande arbete där du får ta mycket eget ansvar. På Driftenheten arbetar ett 30-tal medarbetare i ett nära samarbete. Utöver rörläggare får du förmånen att arbeta tillsammans med spol- och filmbilförare, teamledare samt arbetsledare och enhetschef. Vi har fast arbetstid klockan 7.00 till 16.00. Beredskap kan komma att ingå i din tjänst framöver.

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi ställer upp för varandra och uppskattar gemenskapen på arbetsplatsen. En bra balans mellan arbete och fritid är också något vi är måna om. Arbetsplatsen har ett uppskattat gym att använda före eller efter arbetstid samt under en friskvårdstimme i veckan.

Vem är du?
För att trivas som rörläggare på Driftenheten bör du har ett stort intresse för att utvecklas och anamma utmaningar, framförallt inom teknik. Erfarenhet inom branschen är positivt men viktigast är att du har en vilja och ett engagemang att lära dig jobbet. Förmåga att kunna samarbeta och uppfylla interna och externa kundförförväntningar är också viktigt eftersom du har mycket kundkontakt i jobbet. Vi söker dig som står bakom vår miljöidentitet och kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har:
 • Svensk medborgarskap (tjänsterna är säkerhetsklassade vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)
 • B-körkort
 • Gymnasieutbildning gärna inom bygg och anläggning, VVS eller liknande.
 • Datorvana (eftersom vi arbetar med digital rapportering)
 • Erfarenhet av driftarbete inom VA-ledningsnät
Utöver detta är det meriterande ifall du har C och BE-körkort eller Yrkeskompetensbevis (YKB) för lastbil, samt tidigare erfarenhet inom VA-drift och goda kunskaper om kommunala ledningsnät.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan! Urvalet sker löpande, så vänta inte med att söka. Provanställning på sex månader kan bli aktuellt.

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år.

Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Rörmokare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (2 dagar kvar)