Projektingenjör med fokus på byggledning inom VA-projekt till VA SYD

Projektingenjör med fokus på byggledning inom VA-projekt till VA SYD

VA SYD har påbörjat sin resa mot att bli en av Europas mest effektiva VA-organisationer. Med utmanande mål i en föränderlig region vill VA SYD bli en ledande aktör i det hållbara samhället. Nu söker vi en projektingenjör som ser kvalitet, miljö och långsiktighet som viktiga delar för att nå vår ambition. Vill du hjälpa oss rädda en del av världen? Då ska du läsa vidare!

Din framtida roll - vill du hjälpa oss med att rädda en del av världen?
Som projektingenjör med fokus på byggledning kommer du vara delaktig i flera ledningsnätsprojekt samtidigt. Du kommer jobba nära projektledare och involveras tidigt i projekten för att ge din input till projektet.

Det kan även vara så att du tar ett större ansvar i projekten och driver andra delar av projekten där du tar ansvar för projektledning, VA-projektering, upphandling och byggledning. I expertrollen som byggledare ansvarar du tillsammans med projektledaren för att vi får den tekniskt bästa lösningen samt reglera entreprenörens åtagande tekniskt och ekonomiskt. Tjänsten är placerad på enheten VA-projekt. Bland dina framtida kollegor har vissa sin tyngdpunkt inom någon del av projektorganisationen medan andra jobbar bredare och har ansvar för alla delar.

Våra städer förtätas, orter kopplas samman och landsbygd ansluts samtidigt är ambitionen att VA SYDs kunder inte ska drabbas av några driftstörningar. Dessa förutsättningar är inte motstridiga, men kräver att vi jobbar med flera olika perspektiv. På enheten VA-projekt jobbar vi därför med:
 • Att bygga om och förnya ledningsnäten för att säkra den kapacitet en växande stad behöver och förvaltar en av våra mest värdefulla infrastrukturer.
 • Att bygga överföringsledningar för att utnyttja storskalighetens fördelar eller för att skapa säkra leveranser till våra kunder.
 • Att ansluta befintlig bebygelse med egna avloppslösningar för att minska klimatpåverkan.
Så genom att varje dag se till att hitta så bra lösningar som möjligt på våra ledningsnät kan du vara med och rädda en del av världen.

Vi erbjuder
På Ledningsnätsavdelningen jobbar cirka 80 engagerade kollegor som tillsammans ansvarar för att bygga ut, förnya, förbättra och dokumentera ledningsnätet i VA SYDs kommuner. Det är en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Som projektingenjör ges du mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda. Ledningsnätsavdelningen är placerade på VA SYDs huvudkontor med lokaler nära Malmö Central.

Vem är du?
Som projektingenjör gillar du att samarbeta och är både modig, resultat- och relationsorienterad. Vi söker dig som står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Dina erfarenheter
Rollen som projektingenjör kräver att du har:
 • Utbildat dig till högskoleingenjör, civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad, samhällsbyggnad eller motsvarande.
 • Alternativt gedigen praktisk arbetslivserfarenhet av VA-entreprenader som beställare eller entreprenör.
 • Goda kunskaper om branschstandarden AMA samt AB, ABT och ABK.
 • Relevant arbetslivserfarenhet av beskrivna arbetsuppgifter.
 • B-körkort
Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, så välkommen med din ansökan redan idag och bli en miljöhjälte!


Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (13 dagar kvar)