Miljöjurist sökes till VA SYD

Miljöjurist sökes till VA SYD

Miljöjurist sökes till VA SYD

Om Jurek:

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.

Till vår kund VA SYD, söker vi nu en miljöjurist.

Arbetsplatsbeskrivning:
VA SYD bidrar till ett hållbart samhälle genom att leverera friskt dricksvatten, hantera dagvatten, rena avloppsvatten och ta hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. På VA SYD är man drygt 350 medarbetare som arbetar med stort engagemang för en hållbar utveckling. Verksamheten omsätter en miljard kronor per år.

På VA SYD arbetar man aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. För att klara sitt uppdrag även i framtiden vill man knyta till sig medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. VA SYD söker dig som vill växa tillsammans med verksamheten och bidra till att utveckla deras verksamhet.

Arbetsbeskrivning:
Som miljöjurist är du placerad på juridiska enheten på VA SYD. Juridiska enheten består av en förbundsjurist/enhetschef, två jurister samt den nyinrättade tjänsten som miljöjurist.

Dina arbetsuppgifter som miljöjurist kommer huvudsakligen att bestå av intern konsultation samt processföring inom det miljö- och fastighetsrättsliga området. Tyngdpunkten ligger på frågor relaterade till Miljöbalken (7-11 och 15 kap). Även mål och ärenden om samfälligheter, dikningsföretag, nyttjanderättsavtal, vattendomar, livsmedelslagstiftning och övriga fastighetsrättsliga frågor förekommer. Tjänsten innebär renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter med ett stort mått av eget ansvar.

VA SYD erbjuder bland annat flextid, kompetensutveckling, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag och värderar ett hållbart arbetsliv. Man kommer vara placerad i nyrenoverade lokaler nära Malmö centralstation.

Kvalifikationer:
Du som söker har jur kand/juristexamen samt flerårig relevant yrkeserfarenhet inom det miljö- och fastighetsrättsliga området. Exempel på relevant yrkeserfarenhet kan vara arbete på domstol, myndighet eller advokatbyrå. Erfarenhet av processföring i domstol är ett krav.
Du måste trivas i konsultrollen, då en stor del av arbetet innebär rådgivning och diskussion med interna och externa kontakter. Vi söker dig som har en mycket god analytisk förmåga och är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. I övrigt söker vi en person med god social kompetens och vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper i valet av sökande till tjänsten.

I rollen är det självklart att ditt arbete har ett VA SYD-perspektiv som präglas av deras värdegrund med värdeorden; engagemang, miljö, kvalitet och lyhördhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, där en eventuell provanställning kan tillämpas.

I denna rekrytering har VA SYD valt att samarbeta med Jurek som kommer intervjua löpande - vänta därför inte med att skicka in din ansökan! Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Thorstensson via karin.thorstensson@jurek.se

Ansök på www.jurek.se
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Hemsida http://www.jurek.se/
Sista ansökningsdag 6 juli (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.