Miljö- och kvalitetsutvecklare till VA SYD

Miljö- och kvalitetsutvecklare till VA SYD

Brinner du för att skapa förbättringar och utveckla arbetssätt och synsätt som optimerar och effektiviserar organisationers förutsättningar att nå uppdrag, mål och vision? Då kanske du är vår nya kollega!

Nu förstärker vi vårt lilla, glada och ambitiösa team med ännu en miljö- och kvalitetsutvecklare till enheten Verksamhetsutveckling.

Din kommande roll
Som miljö- och kvalitetsutvecklare är ditt uppdrag att:
 • leda, utveckla och hålla ihop organisationens övergripande systematiska miljö- och kvalitetsarbetet inom ISO 14001 och 9001
 • leda organisationens arbetssätt med ärendehantering/avvikelsehantering där du även är systemförvaltare för ett av våra ärendehanteringssystemet
 • leda internrevisionsarbetet och bidra i arbetet med externrevisionen av ISO 9001 och 14001.
 • bidra till utvecklingen av ett processorienterat arbetssätt i hela organisationen
Arbetet utförs till stor del tillsammans med enhetens andra miljö- och kvalitetsutvecklare. Uppdraget innefattar även andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom området systematiskt miljö- och kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling.

VA SYD befinner sig just nu i ett spännande förändringsarbete med att utveckla våra arbetssätt och synsätt för att nå organisationen 6 gemensamma och stora samhällsmål för en hållbar utveckling. Som miljö- och kvalitetsutvecklare kommer du att ha möjlighet att påverka hur enheten ska utvecklas för att möta organisationens behov av verksamhetsstöd kring miljö och kvalitetsarbete specifikt men även andra frågor inom ramen för enhetens samlade uppdrag. Det innebär ett utmanande och fantastiskt roligt jobb för dig som drivs av att utveckla och skapa nya arbetssätt och som vet hur man motiverar och skapar engagemang för att få med sig både chefer och medarbetare på denna resa.

Verksamhetsutvecklingsenheten består idag av en enhetschef, en miljö- och kvalitetsutvecklare, en verksamhetscontroller och en kvalitetscontroller. Enheten ansvarar för att leda verksamhetsutvecklingsarbetet på VA SYD i nära samarbete med ledningen, chefer och hela verksamhetsstödet. Vi drivs av att skapa de bästa förutsättningarna för att VA SYD ska kunna genomföra sitt uppdrag och därigenom nå organisationens gemensamma vision, strategier och mål.

Vi erbjuder
Du kommer till en vänlig arbetsplats där man är stolt över vårt viktiga samhällsuppdrag och det finns en stor vilja hos medarbetarna att utveckla verksamheten. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.

Vem är du?
Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet med tydlig miljöidentitet och som står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Rollen kräver att du är prestigelös och inte begränsas av organisationsrutor eller titlar och att du sätter laget före jaget. Du ser till att organisationen kommer framåt, du löser problem, är resultatorienterad och levererar i tid med god kvalitet.

Vi önskar också att du är:
 • självgående och kan strukturera, planera och prioritera ditt arbete
 • analytisk, noggrann och systematisk och kan enkelt balansera perfektion med good enough
 • bra på att engagera människor i ditt arbete och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer
 • pedagogisk och har lätt för att kommunicera med olika målgrupper
 • du samarbetar naturligt med människor med olika kompetenser och har erfarenhet av att leda och inspirera andra till att ändra synsätt och arbetssätt
Dina erfarenheter
Du som söker har:
 • en avslutad samhällsinriktad utbildning på högskolenivå
 • minst fem års erfarenhet av att arbeta med systematiskt miljö- och kvalitet- eller förbättringsarbete eller verksamhetsutvecklingsfrågor
 • minst fem års erfarenhet av att leda attityd- och beteendeförändringsarbete inom området miljö, kvalitet och verksamhetsutveckling
 • det är meriterande om du har erfarenhet av att leda större projekt inom området.
Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex strategiska mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval.

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post.
Mer info
Kontaktperson Charlotte Magill, Enhetschef
Telefon 040-635 0780
Område Malmö stad
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (11 dagar kvar)