Mätningsingenjör till VA SYD

Mätningsingenjör till VA SYD

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Då ska du läsa vidare!

Det här handlar jobbet om
Som mätningsingenjör på Ledningsnätsavdelningens enhet Kartservice och VA-anslutning kommer du att arbeta med skiftande arbetsuppgifter i ett förändrings- och utvecklingsskede. Enheten består av 19 medarbetare som arbetar med inmätning av VA-ledningar och anordningar, kartframställning, ritningsarkiv, kundkontakter och bygglovsärenden.

Som en av fyra mätningsingenjörer arbetar du självständigt med inmätning, utsättning och databashantering av VA-ledningar inom Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö. Arbetsuppgifterna innebär ansvar för hela kedjan från arbete med GPS eller totalstation i fält, via beräkningar och kartframställning i AutoCAD till uppdateringar av VA-databasen. I arbetet ingår också många kontakter med entreprenörer och andra offentliga förvaltningar. Kundkontakt är därför en viktig del. Det är ett fritt och omväxlande arbete som ger dig möjlighet att vara både inne på kontoret och ute i friska luften.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett självständigt och omväxlande arbete, där du är en del av en kvalitetsmedveten arbetsgrupp där vi hjälper varandra. Här ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. Utöver friskvårdsbidrag erbjuder vi även en friskvårdstimme i veckan under arbetstid. Vårt arbete präglas av vår miljöidentitet och kärnvärden; kvalitet, lyhördhet och engagemang. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.

Ledningsnätsavdelningen förvaltar och bygger ut vatten- och avloppsledningsnätet i Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö. Vi planerar och genomför underhålls-, förnyelse- och förbättringsåtgärder på det befintliga ledningsnätet, men vi bygger också klimat- och kretsloppsanpassade, framtidssäkrade VA-system och dagvattenlösningar i nya områden i takt med att städerna växer och förtätas.

Vem är du?
Rollen kräver självständighet och förmågan att ta ansvar för att arbetsuppgifter ska blir slutförda i tid. Vi söker därför en person som är strukturerad och noggrann, men också benägen att vara flexibel. För att kunna upprätthålla de kundkontakter som krävs är det även viktigt att du trivs med att vara social och har förmågan att engagera andra. Du ska även vilja stötta oss med att arbeta i linje med vår miljöidentitet och kärnvärden.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:
 • Är svensk medborgare (tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)
 • Är mätningsingenjör med högskoleutbildning eller kvalificerad yrkesutbildning (gärna med erfarenhet av VA-verksamhet)
 • Har god datorvana och erfarenhet av att arbeta i AutoCAD
 • Har B-körkort
 • Kan uttrycka sig väl i svenska (både i tal och skrift)
Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
Mer info
Kontaktperson Svante Fahlström
Telefon 040-635 01 04
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (13 dagar kvar)