Läcksökningstekniker till VA SYDs driftenhet

Läcksökningstekniker till VA SYDs driftenhet

Vill du vara med och arbeta i en VA-organisation som har en nollvision för oplanerade driftstörningar och mål om att bli bland de bästa i Europa? Då ska du läsa vidare!

Det här handlar jobbet om
Rollen som läcksökningstekniker erbjuder en spännande möjlighet att arbeta med några av de mest offensiva målen för läckagekontroll i VA-Sverige. Du blir nyckeln till att uppfylla dessa mål med att minska vattenförlusterna vilket både ger stora ekonomiska, men framför allt miljömässiga fördelar för regionen. Som vår läcksökningstekniker kommer du att använda hela spannet av tillgängliga tekniker. Det innefattar till exempel information från flödesmätare, akustiska läckloggrar, korrelering och inte minst systematisk läcksökning i fält. Tjänsten kommer utgå från Malmö men arbetet sker i alla VA SYDs kommuner. Det kommer även bli aktuellt att utbyta läcksökningsexpertis med omkringliggande kommuner i Skåne. Större delen av arbetstiden bedrivs ute i fält och administrativa arbetsuppgifter förekommer i form av användande av digitala system för att inhämta information om eventuella vattenläckor samt rapportering av utfört arbete.

Vi erbjuder
Du kommer att jobba i ett team med ytterligare en läcksökningstekniker och i nära samarbete med Rörnäts driftingenjörer på dricksvattenledningsnätet. Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi jobbar efter tydliga mål där mycket eget ansvar ges. På så vis kommer det att finnas möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. Arbetsplatsen har ett uppskattat gym att använda före eller efter arbetstid samt under en friskvårdstimme i veckan. Våra arbetstider är 07:00-16:00. Nattarbete är dock förekommande. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda.

Vem är du?
Som person är du drivande, effektiv och tycker om att arbeta efter eget ansvar. Du är målmedveten och blir sporrad av att varje dag hitta nya vattenläckor. Du är tekniskt intresserad och har lätt för att använda nya digitala hjälpmedel. Du trivs med att arbeta ute och med kroppen. Erfarenhet av läcksökning är meriterande, samt praktisk erfarenhet av trycksatta ledningsnät. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:
 • Är svensk medborgare (tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)
 • Har B-körkort
 • Har praktisk erfarenhet av läcksökning på trycksatt ledningsnät
 • Har en relevant utbildning (till exempel Svenskt Vattens Grundkurs i Läcksökning och Rörnät-Introduktion eller likvärdigt)
 • Är van att använda dator och tycker att det är spännande med nya tekniska hjälpmedel
 • Trivs med att arbeta ute och med kroppen
 • Står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet
Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 12 apr 2020 (5 dagar kvar)