Kundrådgivare till VA SYD

Kundrådgivare till VA SYD

Är du miljöintresserad och vill vara med och inspirera och aktivera andra för en bättre miljö? Då ska du läsa vidare!

Det här handlar jobbet om
Som en av våra kundrådgivare blir du på många sätt VA SYDs ansikte utåt, eftersom vår enhet Kundservice är ingången till VA SYD via telefon, mejl och sociala medier. Vårt mål är att lösa de frågor vi får vid första kontakten, vilket bygger på en bred kunskap om våra olika verksamhetsområden (avfall, dricks- och avloppsvatten, lednigsnät och vår driftavdelning). Ambitionen är också att underlätta mer och mer för våra kollegor som jobbar inom dessa områden. Vi arbetar väldigt nära varandra för att kunna hantera komplexa frågor och högt tempo. Problemlösning och samarbete är därför en stor del av vår vardag. Du kommer bland annat att få hantera frågor om fakturor, göra ändringar i abonnemang, sköta anmälningar vid flytt, ge råd om sortering och ta emot reklamationer från våra kunder, samt förvalta relationer med våra externa samarbetspartners. Akuta ärenden som kräver snabb hantering ingår i det dagliga arbetet, samt administrativa arbetsuppgifter som till exempel att hålla våra system uppdaterade.

Vi erbjuder
Tjänsten är en visstidsanställning under nästan ett år (2021-05-01 till 2022-02-01). Tillsammans med ett roligt och härligt team av kollegor kommer du att få vara med om att inspirera andra! Du kommer till en arbetsplats som har en bra och vänlig stämning. På grund av de öppettider vi har (8.00 - 16.30) är arbetstiderna schemalagda, men flex tillämpas när möjligt.

Vem är du?
Vi jobbar mot tydliga och ambitiösa mål och söker dig som vill vara med och nå dem! För att lyckas med detta ska du brinna för god service, vilja sätta kunden i centrum och ge hen ett gott bemötande. Eftersom tjänsten innebär mycket kundkontakt förutsätter vi att du gillar att bygga relationer, och har förmågan att vara positiv och diplomatisk men tydlig i din kommunikation. För att lyckas i tjänsten ser vi även att du är nyfiken och självgående, men har vanan att kunna samarbeta med andra och har förmåga att skapa förtroende. För att lyckas med arbetsuppgifterna måste du även kunna ta initiativ, vilja vara hjälpsam och tycka om att lära dig nytt. Tålmodighet och förmågan att hålla många bollar i luften, samt prioritera mellan dessa, är väsentligt. Du ska trivas i en miljö med kontinuerlig utveckling och förändring. Du ska även vilja dela våra miljöidentitet och kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har:
  • Gymnasiekompetens
  • Arbetserfarenhet inom kundservice
  • IT-kompetens (tjänsten innebär arbete i många IT-baserade system)
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)
Utöver detta är det meriterande ifall du har arbetserfarenhet inom verksamhetssystem och kvalitetsarbete. Det är även fördelaktigt att ha högskoleexamen inom kommunikation, kvalitet, systemförvaltning eller motsvarande.

Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
  • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
  • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
  • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
  • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
  • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
  • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
Mer info
Kontaktperson Helena Ström, Enhetschef
Telefon 040-635 03 73
Område Malmö stad
Yrkesroll Service & Kundtjänst
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (8 dagar kvar)