IT-tekniker till VA SYDs Servicedesk

IT-tekniker till VA SYDs Servicedesk

Vi vill nu förstärka vårt IT Servicedesk-team där du jobbar i en progressiv, innovativ och modern IT-miljö. Är IT-support och IT-utveckling något som motiverar dig? Då kanske du är vår nya kollega!

Din kommande roll
IT Servicedesk är navet för IT-support och IT-utveckling till våra medarbetare och nu söker vi en kollega för rollen som IT-tekniker till vårt team. Arbetet omfattar support via telefon, mejl, onsite och fjärrstyrning. Vi är placerade på huvudkontoret där huvuddelen av arbetet är förlagt men tjänsten innefattar även schemalagd rondering där du får åka ut och hjälpa våra kollegor på våra verksamhetsställen i Malmö, Lund, Lomma och Eslöv. Hos oss kommer du att få lösa både 1st och 2nd line arbetsuppgifter samt arbeta med felsökning och installation av datorer och program.

I rollen som IT-tekniker innefattar din roll att:
 • bemanna vår servicedesk på kontoret och ansvara för öppethållning för att ta emot användare som kommer på besök för supportbehov
 • arbeta med inkomna IT-ärenden i vårt ärendesystem samt bemanna vår supporttelefon
 • genomföra besök (rondering) på våra anläggningar för stöd till användare på plats
 • vid behov hjälpa kollegor och assistera vid IT-aktiviteter och förändringsprojekt relaterat till IT-enhetens ansvarsområde
 • hålla enskilda introduktioner och informera användare kring IT-användning och generella IT-säkerhetsfrågor
 • assistera vid installationer och konfiguration av IT-utrustning
Vi erbjuder
Hos oss erbjuder vi dig ett roligt och utmanande jobb med utpräglat samarbete och kundkontakt i en IT-miljö där vi ligger i framkant inom IT-utvecklingen. Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. På huvudkontoret nära Malmö central är vi ett team på sex målinriktade kollegor där du kommer att bli en del av ett sammansvetsat gäng som jobbar med mycket glädje i vardagen.

Med vår gedigna erfarenhet inom IT Servicedesk och moderna IT-miljö kan vi erbjuda intressanta arbetsuppgifter i en spännande bransch där digitalisering står i fokus. Inom teamet erbjuder vi stabila IT stöd- och ärendesystem, kompetent kollegialt stöd och värdefull kompetensutveckling för framtiden. Vi sätter höga kvalitetsmål men värdesätter också hälsa och trivsel och prioriterar balans mellan arbete och fritid. Bland annat erbjuder vi en betald friskvårdstimme i veckan. Vår arbetstid är mellan klockan 8.00 till 16.30, men vid särskilda behov och efter överenskommelse finns det möjlighet att kunna anpassa sin arbetstid inom flextidsramen.

Tjänsten kan framöver komma att ingå i vår beredskapsstyrka 24/7/365.

Vem är du?
För att passa för rollen är du serviceminded och tycker om att hjälpa kollegor på ett kundorienterat, effektivt och pedagogiskt sätt. Du har lätt för att snabbt sätta dig in i nya uppgifter, med förmågan att hantera flera ärenden parallellt på ett strukturerat sätt. Vidare är du lösningsorienterad och tar gärna initiativ till förbättringar för att nå resultat. Dokumentation och processer ser du som en självklar del i att säkerställa en hög kvalitet på IT-leveransen. Vi förutsätter att du har förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp och har lätt för att knyta kontakt och bygga relation med personer från alla delar och nivåer i organisationen. Har du dessutom intresse för samhällsförbättring med fokus på miljö och står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet är du rätt person för VA SYD.

Dina erfarenheter
VA SYD söker dig som;
 • har eftergymnasial utbildning inom IT-området (alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet)
 • har erfarenhet av IT-support till flera samtidiga användare
 • har erfarenhet av Active Directory, Windows 10 och Officepaketet
 • är väl bevandrad i en Windows miljö på såväl server som klientsidan
 • har B-körkort
 • har mycket goda kunskaper i svenska i såväl i tal som skrift
 • behärskar engelska i tal och skrift
 • tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll
Det är önskvärt att du har vana av att arbeta i en servicedesk via ärendesystem och har kunskap inom ITIL. Har du erfarenhet av att jobba inom offentlig verksamhet är det positivt.

Du kan också vara rätt person om du har en nyligen avslutad IT-utbildning där du skaffat dig grundläggande IT-kunskaper och förståelse inom IT-support och tydligt uppvisar de personliga egenskaper vi söker.

Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett rättvist urval.

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post.
Mer info
Kontaktperson Jan Samuelsson
Telefon 040-635 05 82
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (21 dagar kvar)