Gruppchef till Facility Management VA SYD

Gruppchef till Facility Management VA SYD

Söker du ett utmanande och spännande arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas? Vill du bidra till arbetet med att bli en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer? Motiveras du av att leda andra? Då har vi en ny spännande tjänst som gruppchef på VA SYD!

Det här handlar jobbet om
Vi söker dig som vill vara med och utveckla facility management inom VA SYD. Ditt uppdrag blir att som gruppchef leda arbetsgruppen på ca 7 personer som idag består av både VA SYD-medarbetare samt inhyrd personal. I rollen som gruppchef ansvarar du för att utveckla och kvalitetssäkra verksamheten inom facility management genom samordning och styrning av de aktiviteter som stödjer VA SYDs kärnverksamhet.

Du ansvarar för kontakt och avtalsuppföljning med leverantörer inom våra facility-avtal, och du har även ett budgetansvar. Du jobbar med att optimera och effektivisera arbetet inom serviceområdet och arbetsgruppen. I din roll som gruppchef förväntas du arbeta strategiskt såväl som taktiskt och operativt.

Enheten för Fastighet och Service en en del av avdelningen Teknik & Utveckling och enheten ansvarar bland annat för all facility service inom VA SYD som exempelvis; fordonsamordning, posthantering, lokalvård, vaktmästeri, transporter, fikaservice samt receptionen på huvudkontoret. På enheten finns även kollegor som förvaltar VA SYDs fastighetsbestånd och -dokumentation, exempelvis projektledare, fastighetsingenjör och byggledare. Enhetens uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalitet och omfattning till övriga avdelningar.

Vi erbjuder
Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Gruppchefen ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda. Enheten är placerade på VA SYDs huvudkontor med lokaler nära Malmö Central.

Vem är du?
Vi söker dig som vill leda efter vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Som person är du serviceinriktad, prestigelös och kan skapa förtroende och goda relationer genom god kommunikation och ett konsultativt arbetssätt. Du gillar att ha ordning och reda och arbetar strukturerat. Du har en analytisk och ifrågasättande inställning och en hög integritet.

Som ledare inom VA SYD ska du vara resultatinriktad. Du bidrar till att skapa en utvecklingsinriktad kultur genom att involvera dina medarbetare i målarbetet. VA SYD vill ha modiga ledare som är kommunikativa, coachande och transparenta.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

Dina erfarenheter
Rollen som gruppchef kräver att du har:
 • Relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot t ex ekonomi, upphandling eller YH-utbildning inom Facility Management
 • Erfarenhet från fastighetsrelaterade servicetjänster
 • Ledarerfarenhet
 • Körkort B
 • Goda kunskaper i Officepaketet, särskilt i Excel
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
Vi ser gärna att du även har:
 • Erfarenhet av avtalsuppföljning
 • Kunskaper inom avtalsrätt
Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen in med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 apr 2020 (9 dagar kvar)