Elektriker till VA SYDs el & instrumentenhet

Elektriker till VA SYDs el & instrumentenhet

Vill du arbeta med elinstallation och förebyggande underhåll? Då kanske du är den vi söker? Då ska du läsa vidare!

Det här handlar jobbet om

Hos oss kommer du att ingå i en grupp med elektriker och instrumenttekniker, där du kommer att arbeta med elinstallation och med avhjälpande/förebyggande underhåll samt utföra kontroller på våra elanläggningar enligt VA SYDs elstandard. Du kommer också att ha eldriftledare/elansvar inom ditt driftområde. Exempel på ansvarsområden i den här tjänsten är;
 • Elinstallationer/underhåll och kontroller utförs enligt VA SYDs elstandard på anläggningarna
 • Eltekniskt utförande från planering, drifttagning och uppföljning till dokumentation utförs på ett elsäkert sätt
 • Medverka i projekt/styrgrupper med elteknisk kompetens till våra projekt/utredningsledare
Vi erbjuder
Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Idag är vi cirka 15 personer i inom el- och instrumentenheten. Som elektriker hos oss ges det mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. Vi erbjuder även en friskvårdstimme i veckan under arbetstid som vanligtvis sträcker sig mellan 07.00-15.30. Beredskapsarbete med en inställningstid på max 60 minuter kan dock komma att ingå i tjänsten. Arbete kan även förekomma på våra övriga anläggningar vid behov. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda.

Vem är du?
Vi söker dig som gillar att ta ansvar för åtgärder och utförande samt har förmågan att arbeta självständigt och i grupp. Att ta initiativ och kunna motivera andra att arbeta mot de mål vi har är viktiga egenskaper. För att lyckas i tjänsten bör du arbeta på ett systematiskt, metodiskt och säkert arbetssätt. Det är även en stor fördel ifall du har ett genuint intresse för ny kunskap och utveckling - personlig och för organisationen. Vi vill också att du står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap, samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har:
 • Elteknisk utbildning inriktning elkraft/installation
 • Praktisk arbetserfarenhet (helst från VA-branschen eller processindustrin)
 • Erfarenhet som eldriftledare/elansvarig (enligt SS-EN 50110-1)
 • Goda kunskaper i MS office
 • Svenskt medborgarskap (tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap, samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)
 • B-körkort
Utöver detta är det meriterande ifall du har elauktorisation (minst AL) samt arbetserfarenhet av schemaläsning, felsökning, montage/installation, dokumentation och driftsättning. Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Fastighet, Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 26 juli 2020 (14 dagar kvar)