Drifttekniker till VA SYD

Drifttekniker till VA SYD

Vill du bli en del av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer och leda utvecklingen för hög vattenkvalitet? Då ska du läsa vidare!

Din kommande roll
Som drifttekniker arbetar du med processövervakning, processoptimering och uppföljning av vattnets kvalitet och kvantitet hela vägen från råvatten till vattenverk och övriga anläggningar i distributionskedjan. Mycket av arbetet sker genom övervakning från kontrollrummet, men du är även ute i anläggningarna och i vattentäkten. Andra givna arbetsuppgifter inkluderar arbete med instruktioner, HACCP, kontinuerliga kvalitetsförbättringar och arbete med 5S.

Med ambitionen att bli en av Europas tio mest effektiva VA-organisationer så bildade VA SYD i september 2020 en ny produktionsavdelning med ansvar för våra produktionsanläggningar dricksvatten, avloppsrening, biogas samt tillhörande anläggning för styrning och reglering av ledningsnät för dricksvatten och avloppsvatten. I Produktionsavdelningen är vi ca 150 medarbetare som organiseras i sex enheter; Dricksvatten, Avloppsrening Norr, Avloppsrening Mitt, Underhållsteknik, El & Automation samt Laboratoriet. På produktionsenheten Dricksvatten finns 14 medarbetare, som sköter driften av vattenverk och dricksvattenanläggningar inom hela verksamhetsområdet och har ett nära samarbete med labbet, underhåll, el och automation, rörnät, ledningsnät samt externa aktörer som till exempel Sydvatten och andra kommuners VA-enheter.

Vi erbjuder
En tjänst där du kommer att få möjlighet att delta i utveckling och införande av ny teknik tillsammans med kollegor som är stolta över vårt viktiga samhällsuppdrag. Det bjuds på god gemenskap och mycket eget ansvar. Du kommer att kunna påverka både arbetet och egen kompetensutveckling. Placeringen är vid Bulltofta vattenverk i Malmö och du arbetar i första hand med drift och övervakning av Malmö och Burlövs dricksvattenanläggningar, men det kan även bli aktuellt att arbeta med dricksvattenanläggningar inom VA SYDs övriga ägarkommuner.

Våra arbetstider är 07:00 till 15:30, men du kommer att kunna anpassa din arbetstid inom vår flextidsram. Vi erbjuder även en friskvårdstimme i veckan under arbetstid. Beredskapsarbete kan dock komma att ingå i tjänsten, krav på inställelsetid är max en timme.

Vem är du?

Som drifttekniker gillar du att samarbeta och är både orädd, resultat- och relationsorienterad. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och det är enkelt för dig att samarbeta och skapa nätverk. Samtidigt känner du dig bekväm med att ta egna beslut under eget arbete. För att trivas i tjänsten bör du ha ett intresse för ny teknik, och ha lätt för att ta till information från både kollegor och externa parter. Du lär dig nya system snabbt, och är intresserad av att dela med dig av ny kunskap till dina kollegor. Det är naturligt för dig att tänka och skapa med kvalité, och balansera detta tänk med kundbehov. Du ser det som naturligt att följa rutiner och säkerhetsföreskrifter och genom att planerar arbetet uppnår du satta mål. Utöver detta så söker vi dig som står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Dina erfarenheter
Rollen som drifttekniker kräver att du har:
  • Driftteknikerutbildning på högskolenivå (eller likvärdig arbetslivserfarenhet från dagens moderna infrastruktursystem)
  • Svenskt medborgarskap (tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap, samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)
  • B-körkort
  • God datorvana från industriella styrsystem
Vi ser gärna att du har erfarenhet av kvalitetsarbete. Arbetet ställer höga krav på datorvana och därför bör du ha lätt för att lära dig moderna övervaknings- och underhållssystem. Det är även meriterande att ha arbetslivserfarenhet från vattenverk.

Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
  • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
  • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
  • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
  • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
  • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
  • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Fastighet, Drifttekniker
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 jan 2021 (40 dagar kvar)