Driftchef till Sjölunda reningsverk på VA SYD

Driftchef till Sjölunda reningsverk på VA SYD

Vill du jobba som ledare i en modern och målinriktad produktionsorganisation med tydligt utvecklingsfokus? Tycker du att vatten- och miljöfrågor är en viktig del av vardagen och drivs du av utveckla både teknik och människor? Då kan du vara vår nya driftchef!

Det här handlar jobbet om
Som driftchef på Sjölunda avloppsreningsverk, ett av Sveriges största reningsverk, ansvarar du för att planerade och avhjälpande driftaktiviteter utförs effektivt och säkert. Du kommer tillsammans med dina kollegor att utveckla anläggningen med fokus på funktion, reningsgrad och arbetsmiljö. Dina kollegor består av 11 drifttekniker, två driftingenjörer och en processtekniker. Gruppen är indelad i två team; ett som arbetar med pumpstationerna i Malmö/Burlöv och ett som arbetar med Sjölunda reningsverk.

Du arbetsleder, utvecklar och engagerar medarbetarna i driftgruppen. Du är ansvarig för den dagliga driften på Sjölunda reningsverk och på pumpstationer. Genom att driva på ett digitaliserat arbetssätt i driften effektiviserar vi övervakningen, styrningen och optimeringen. Du följer upp verksamheten utifrån produktionsnyckeltal samt VA SYDs mål, affärs- och verksamhetsplan. Arbetsmiljön och säkerheten är viktiga fokusområden där du kommer att vara med och utveckla verksamheten, med utgångspunkt i VA SYDs koncept Modern Produktion som bland annat innefattar 5S-metodiken. I de ombyggnads- och moderniseringsprojekt som pågår planerar och ansvarar driftchefen för driftsättning och framtagande av driftrutiner.

I VA SYDs största satsning Hållbar avloppsrening i ett växande Skåne pågår en förstudie om hur framtidens reningsverk på Sjölunda ska utformas - utifrån ett regionalt behov av avloppsrening i framkant. Driftchefen har en aktiv roll i samordning av pågående projektaktiviteter med driften av befintlig anläggning på Sjölunda.

Med ambitionen att bli en av Europas tio mest effektiva VA-organisationer så bildar VA SYD i september 2020 en ny Produktionsavdelning med ansvar för våra produktionsanläggningar dricksvatten, avloppsrening, biogas samt tillhörande anläggning för styrning och reglering av ledningsnät för dricksvatten och avloppsvatten. I Produktionsavdelningen blir vi ca 150 medarbetare som organiseras i sex enheter; Dricksvatten, Avloppsrening Norr och Mitt, Underhållsteknik, El & Automation samt Laboratoriet. På produktionsenheten Avloppsrening Mitt finns 30 medarbetare, som utöver driftgrupp Sjölunda består av en driftgrupp Klagshamn samt en grupp processteknik. Enheten leds av produktionschefen, som blir din chef.

Vi erbjuder

Här erbjuds en vänlig arbetsplats med mycket kul på jobbet. VA SYD strävar efter att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser! Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder bland annat flextid, friskvårdstid och friskvårdsbidrag. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda.

Vem är du?
Vi söker dig som vill leda genom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. VA SYD jobbar mot tydliga och ambitiösa mål och nu söker vi söker dig som vill medverka till att vi når dem! Som ledare inom VA SYD ska du vara resultatinriktad. Du bidrar till att skapa en utvecklingsinriktad kultur genom att involvera dina medarbetare i målarbetet. VA SYD vill ha modiga ledare som är kommunikativa, coachande och transparenta.

Dina erfarenheter
Vi värdesätter din förmåga att leda, kommunicera och samarbeta. Du har förmågan att se varje individ och samtidigt samla gruppens engagemang i syftet att nå målen och bygga framgångsrika team! Du har en teknisk eftergymnasial utbildning inom driftteknik och arbetsledande erfarenhet från processindustri. Vi tror att du har ett stort engagemang och drivs av att utveckla dina medarbetare och se teamet växa. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att samarbeta med andra enheter och avdelningar på ett öppet och positivt sätt för att utveckla verksamheten.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter drygt en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
  • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
  • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
  • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
  • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
  • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
  • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Har du frågor om tjänsten så ring gärna den rekryterande produktionschef Ylva Eriksson på tfn 040-635 06 20.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 9 aug 2020 (2 dagar kvar)