Dokumentationsingenjör med fokus på ekonomi till VA SYDs projektenhet

Dokumentationsingenjör med fokus på ekonomi till VA SYDs projektenhet

Är du en driven dokumentationsingenjör med ett utpräglat intresse för ordning och reda? Då är du troligen precis den vi söker!

Det här handlar jobbet om
Som dokumentationsingenjör kommer du att samordna teknisk anläggningsinformation genom att förvalta och utveckla arbetssätt, tillgängliggöra informationen i ett nytt systemstöd, vägleda och utbilda samt ge stöd till affärsenheterna i frågor om teknisk information om våra anläggningar - allt från anskaffning och nyinvesteringar till att anläggningen avvecklas, via underhåll och drift. Du ger även stöd i att flytta in data i nya systemstödet samt andra digitaliseringsarbeten. Tillsammans med dina kollegor lokaliserar du, säkrar, tillgängliggör och förvaltar teknisk anläggningsinformation för VA SYDs alla behov.

Vi erbjuder
Vi är i en ny spännande uppbyggnadsfas av organisation, arbetssätt och nytt systemstöd. Det innebär att vi aktivt kommer att arbeta med utveckling och förbättring av allt, både att stödja och utbilda medarbetare, driva på efterlevnaden av nytt arbetssätt och systemutveckling i frågor rörande ökad informationskvalitet. Du blir en del av gruppen centrala förvaltningsenheten, som just nu består av två personer, och tanken är att den ska växa i takt med verksamhetens behov. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %, med tillträde snarast.

Vem är du?
För att passa i rollen behöver du vara en drivande lagspelare som brinner för ordning och reda. Eftersom vi är i en uppbyggnadsfas behöver du även ha ett intresse för att hitta på kreativa lösningar som leder till ökad effektivitet och bättre arbetsmiljö och att vara bekväm i att alla rutiner inte finns på plats än. Din främsta uppgift är att säkerställa att leveranser av teknisk information följer uppsatta rutiner och bestämmelser så du behöver vara strukturerad, uthållig, kommunikativ och lösningsorienterad. Du får gärna ha en pedagogisk sida då mycket i jobbet handlar om att förmedla och förklara varför det är viktigt med hög kvalitet på informationen. Vi vill även du står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har:
 • högskoleingenjör med relevant inriktning inom energi, processindustri, samhällsbyggnad, VA (eller motsvarande erfarenhet)
 • erfarenhet som dokumentationsingenjör
 • B-körkort
 • mycket goda kunskaper i svenska (tal och skrift)
 • goda kunskaper i engelska (tal och skrift)
Utöver ovan är det meriterande ifall du har;
 • branscherfarenhet från produktion inom VA, energi eller annan process
 • erfarenhet inom informationshantering (även förekommande standarder)
 • erfarenhet av CAD, objektbaserad 3D-CAD och/eller BIM och digital informations- och dokumenthantering
 • kunskap och erfarenhet av leveransspecifikationer, mottagningskontroll och informationsverifikation av 3D-CAD/BIM-baserad information och data
 • erfarenhet som datasamordnare, modell-/BIM-samordnare, projekteringsledare, projektledare eller liknande inom bygg- och anläggningsprojekt
 • erfarenhet av utveckling/förbättringar av systemstöd inom informationshantering
 • erfarenhet av GIS
 • kunskap och erfarenhet inom tillämpningen av ISO 19650, ISO/IEC 81346
 • arbetat med förändrings- och utvecklingsarbete, förvaltning av anläggningar och/eller konstruktioner
Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
Mer info
Kontaktperson Richard Dahlberg, enhetschef
Telefon 040-635 04 39
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 maj 2021 (16 dagar kvar)