Avdelningschef Produktion VA SYD - vill du hjälpa oss att rädda världen?

Avdelningschef Produktion VA SYD - vill du hjälpa oss att rädda världen?

Drivs du av att utveckla en av samhällets viktigaste funktioner? Vill du bidra till målet att leda utvecklingen för hög vattenkvalitet? VA SYD söker dig som vill leda och utveckla vår verksamhet för att möta samhällets utmaningar inom vattenområdet genom hållbara, kostnadseffektiva och säkra vattentjänster.

Din kommande roll
Som avdelningschef leder du din verksamhet mot VA SYDs vision och mål. Du rapporterar till förbundsdirektören och är medlem i VA SYDs övergripande ledningsgrupp. Här förväntas du bidra aktivt på strategisk nivå med ditt perspektiv i alla sammanhang. Du har övergripande budgetansvar för avdelningens produktionsresultat och investeringar samt leder avdelningens ledningsgrupp, med ansvar för avdelningens 150 medarbetare. Du samarbetar även strategiskt med andra avdelningar och externa aktörer, exempelvis som kravställare inom sydvästra Skånes största infrastrukturprojekt, Hållbar avloppsrening i ett växande Skåne, https://hallbaravloppsrening.vasyd.se

För att nå verksamhetsmålen krävs ett resultatorienterat och effektfullt ledarskap där du och dina underställda chefer tar fullt ansvar och ägarskap för VA SYDs utveckling och målarbete. Rollen innebär att leda och säkerställa långsiktigheten i en verksamhet i stor förändring och samtidigt upprätthålla kvalitet i den löpande driften. Produktionsavdelningen har ansvar för VA SYDs produktionsanläggningar inom dricksvatten och avloppsrening, samt tillhörande anläggning för styrning och reglering av ledningsnätet.

Vi erbjuder
Du får en fantastisk möjlighet att leda arbetet med att vidareutveckla resursfabriken VA SYD! Här får du anta utmaningar som att produktifiera och nyttiggöra våra restprodukter i enlighet med VA SYDs mål. Vi söker dig som vill leda i enlighet med VA SYDs miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet i en verksamhet som ständigt utvecklas. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. Du kommer till en ledningsgrupp med stort engagemang för en hållbar samhällsutveckling.

Vem är du?
Eftersom VA SYD står inför stora investeringar och krav på ökad effektivisering som kräver affärsmässighet och utvecklingsorienterat arbetssätt, tror vi att du motiveras av det. Vi söker dig som drivs av att skapa resultat genom andra och trivs med att coacha dina medarbetare och uppmuntrar idéer och nytänkande. Du bidrar till att skapa en utvecklingsinriktad kultur genom att involvera dina medarbetare i målarbetet. Som avdelningschef ska du vara resultatinriktad, samtidigt som du har modet att utmana strukturer och våga flytta gränser. Du bygger goda relationer med interna såväl som externa aktörer genom din prestigelöshet och lyhördhet.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har:
 • flerårig erfarenhet av att leda medarbetare och att arbeta i en ledningsgrupp
 • erfarenhet av att leda och driva en samhällsviktig produktionsanläggning med verksamhet dygnet runt
 • erfarenhet från förändringsledning och utvecklingsarbete
 • högskoleexamen inom relevant område, t ex civilingenjör inom samhällsbyggnad
 • god förmåga att kommunicera tydligt på svenska, även engelska är meriterande
 • svenskt medborgarskap (tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)
Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Här hittar du kartan över VA SYDs produktionsanläggningar och arbetsplatser.
Mer info
Kontaktperson Joel Olthed, Förbundsdirektör
Telefon 040-635 01 41
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 9 maj 2021 (3 dagar kvar)