Automationsingenjörer till VA SYD

Automationsingenjörer till VA SYD

Är du en nyfiken lagspelare? Får du saker att hända? Vill du vara med att förnya vår automationsplattform? Gillar du att jobba med teknik som gör nytta för hela samhället? Då kan du vara en av våra nya automationsingenjörer!

Din kommande roll
VA SYD ansvarar för att leverera dricksvatten och ta hand om avloppsvatten och dagvatten i fem kommuner samt avfall i två kommuner. Vi har över 300 anläggningar som ser till att vi kan leverera våra tjänster 24/7, 365 dagar om året. Som automationsingenjör hos VA SYD får du ett omväxlande arbete där du får jobba självständigt och i team, i både små och stora projekt. Automationsgruppen på VA SYD ansvarar tillsammans för drift, förvaltning och utveckling av hela VA SYDs automationsplattform. Vi ser ett växande behov av att öka förvaltningsnivån på befintliga system samtidigt som behovet växer av utökad automatisering och digitalisering.

Just nu söker vi tre automationsingenjörer som är måna om att förstärka vårt team;
 • Två automationsingenjör som huvudsakligen kommer att få arbeta med PLC-system, bistå med automationssupport till interna driftenheter, programmering av PLC och SCADA/DCS system.
 • I den andra tjänsten kommer vår automationsingenjör i första hand få arbeta med systemering, förvaltning av företagsövergripande objektsbibliotek samt framtagning av valideringsprocesser och rutiner för automationslösningar.
Vi erbjuder
Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Idag är vi en grupp på sju automationingenjörer. Här ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. Arbetsplatsen har ett uppskattat gym att använda före eller efter arbetstid samt under en friskvårdstimme i veckan. Vi jobbar inom flextidsramen 06:30 till 18:00, men beredskap kan komma att ingå i tjänsten (med en inställelse tid på max 60 minuter). 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda.

Vem är du?
Som person ser vi att du har ett stort teknikintresse och gillar att arbeta i såväl team som självständigt. Du är lösningsorienterad, engagerad och lyhörd samt har förmågan att ta lösningar från idé till produktion. Du tycker om att ta ansvar, prestera och leverera samt har förmågan att snabbt sätta dig in i tekniska problemställningar. Du ska även vilja stå bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Vi söker dig som:
För tjänsterna med focus PLC-system, automationssupport och programmering av PLC och SCADA/DCS system, söker vi dig som har arbetserfarenhet av industriautomation (inklusive tidigare arbete med PLC-programmering, industriell kommunikation, elinstallation samt felsökning relaterad till automationssystem).

För tjänsten med focus systemering, förvaltning av objektsbibliotek samt framtagning av valideringsprocesser och rutiner, söker vi dig som har arbetslivserfarenhet av DCS-system ABB 800xA samt tidigare arbetat med standarder eller "guidelines" för validering relaterat till industriautomation. Det är meriterande om du har erfarenhet av ISA88, 106 och/eller kunskap om acceptansprovning enligt SS-EN 62381.

För alla tjänster gäller:
 • Svenskt medborgarskap (tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)
 • Förmågan att kommunicera väl på svenska (tal och skrift)
 • B-körkort
VA SYD har påbörjat resan med att förnya vår automationsplattform, vill du vara med? Löpande urval så sök snarast. Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (3 dagar kvar)