Projektledare med teknik- och affärsfokus

Projektledare med teknik- och affärsfokus

Är du en kreativ och driven ingenjör med entreprenörsanda och stort tekniskt intresse? Motiveras du av att se idéer och möjligheter bli till verklighet? Blir du ditt bästa jag när du får använda din ingenjörsådra i en affärsnära roll? Då bör du läsa vidare. Som Projektledare hos Välinge Innovation kommer du att arbeta med ett starkt varumärke i en projektledande roll där innovation och driv präglar din vardag. Missa inte möjligheten att hänga med oss på en riktigt spännande resa.

Välinge Innovation är ett världsledande, innovativt företag inom golv- och möbelbranschen. Våra revolutionerande och välrenommerade tekniker licensieras ut till kunder över hela världen.

Som Projektledare arbetar du innovativt och affärsnära....

i en bred roll där du får möjlighet att använda dina analytiska, tekniska och kommersiella sidor. Tillsammans med både våra utvecklingsingenjörer och tekniker kommer du att vara drivande i att identifiera problemställningar, skapa nya lösningar och driva de hela vägen till lansering och kommersialisering med våra kunder runt om i världen. Din uppgift blir alltså att skapa nya affärsmöjligheter för existerande och nya lösningar, se till att rätt personer internt som externt blir involverade samt att se till att få projekten i hamn. Du kommer också att arbeta nära sälj-och marknadsavdelningarna då du är med och identifierar vad det är som kunderna efterfrågar, men också för att du ska kunna förpacka och färdigställa sälj- och marknadsmaterial för framtiden.

Vi söker två personer med liknande profil till vårt växande affärsområde Plastic Floor Technology. Vi erbjuder teknologier primärt inom polymerbaserade golv och står inför en spännande resa med många möjligheter. Just nu är vi nio personer i teamet och med tilltänkt tillväxt behöver vi fler kollegor som vill vara med och bygga vår avdelning vidare.

För att ge dig en mer förståelse för teknologin kan du kika på denna korta film om hur en av våra produkter tillverkas:

Din vardag kommer bland annat att bestå av:
 • Delta i eller driva projekt inom ett eller flera områden, internt eller i externa kundprojekt

 • Kartlägga konkurrensen inom utvalda tekniker/område, identifiera potential och möjligheter men också utmaningar med befintliga och framtida lösningar

 • Skapa överblick över patentläget för att definiera strategi framåt inom utvalda teknik/område kopplade till våra lösningar och bistå med underlag för patentering

 • Planera och beställa försök för att utvärdera och prova egna och andras idéer som bedöms tekniskt och kommersiellt intressanta att arbeta vidare med. 

 • Stödja försäljningsorganisationen och marknadsavdelningen i framtagande av relevant säljmaterial och riktade säljaktiviteter (inkl. mässor)

 • Skapa, vårda och utveckla samarbetet med relevanta externa aktörer och partners inom branschen med mål att förstärka våra ambassadörer på marknaden och få info om marknaden och kommande trender/behov

Dina kontaktytor är omfattande och du kommer jobba i ett team tillsammans med erfarna kollegor som utgår från vårt huvudkontor i Viken utanför Helsingborg. Tjänsten kan även innebära resor i samband med kund-/leverantörsbesök och mässor. Längden på resorna kan variera från någon dag, upp till 1 vecka, några gånger per år.

För att lyckas i rollen som projektledare...

behöver du ha en god teknisk förståelse. Som person är du nyfiken med ett kreativt sinne. Du ser potential i, och kan utvärdera möjligheter, stora som små och du har ett intresse av att testa och förverkliga nya idéer. Att skapa delaktighet och engagemang ligger dig nära till hands och med din förmåga att få med andra på tåget ser du till att uppnå resultat. Att planera och ha en tydlig struktur är något du lägger stor vikt vid och ditt arbetssätt kännetecknas av hög noggrannhet.

Vi tror att du som person har ett affärsmässigt och innovativt tankesätt och har du kunskaper inom ekonomi, sälj eller marknadsföring ser vi det som en fördel men inte ett krav. Du är utåtriktad, prestigelös och professionell i ditt uppträdande. Din förmåga att skapa trygghet i dina yrkesrelationer samt ditt intresse för den tekniska lösningen, kommer vara avgörande för att lyckas.

Vi tror dessutom att du har:
 • Akademisk examen inom ett relevant område, gärna civilingenjör

 • Erfarenhet från projektledning eller liknande uppgifter

 • Utmärkta kunskaper i Svenska och Engelska

 Vi erbjuder...
 • En modern, internationell och innovativ arbetsplats i stark tillväxt.

 • En möjlighet att vara med på en fantastisk resa med branschomvälvande innovativa tekniker.

 • Prestigelös företagskultur och god arbetsmiljö där alla känner ansvar och hjälps åt.

 • Stor frihet genom målstyrning, coachande ledarskap och goda utvecklingsmöjligheter

   

Ett världsledande teknikutvecklingsbolag...

Välinge utvecklade 1993 världens första mekaniska låssystem för bland annat laminat- och trägolv. Mekaniska låssystem möjliggör limfri läggning och har under det senaste året tagit en betydande del av världsmarknaden. Välinge har idag en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 320 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag och har på senare år även breddat verksamheten till bland annat möbelbranschen.

Verksamheten är baserad i Viken utanför Helsingborg och antalet anställda uppgår till drygt 260 personer. Välinge har under flera år haft en stark tillväxt och är ett av Sveriges mest lönsamma företag. Välinge är ett ägarlett bolag som ägs av familjen Perván och det globala investmentbolaget Kirkbi.

Läs gärna mer på www.valinge.se och https://www.valinge.se/products/

Välkommen med din ansökan

Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lina Lindgren, Rekryteringskonsult på Roi Rekrytering, lina.lindgren@roirekrytering.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning hos: Välinge Innovation

Omfattning: Heltid

Start: Enligt överenskommelse

 

 

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.roirecruit.se/om.aspx
Sista ansökningsdag 11 nov 2022 (35 dagar kvar)