Kort om tjänsten

Univar Solutions söker en EHSQ Director som trivs med ett varierat arbete, som drivs av att utveckla såväl personal som verksamheten och som motiveras av dagliga utmaningar. Ditt ansvarsområde är Miljö, Arbetsmiljö, Säkerhet och Kvalitet i Norden. Du har 7 dedikerade medarbetare inom miljö och kvalitet till hjälp för att driva arbetet på EHSQ avdelningen.

Om verksamheten

Univar Solutions Nordic är en ledande aktör och specialist inom distribution av kemikalier, tillsatser, ingredienser och smörjmedel. En position som har uppnåts av en stark företagskultur med fokus på kvalitet, miljö, säkerhet och att vara ledande när det gäller att hitta innovativa lösningar för våra kunder.

Ingen annan leverantör i Norden erbjuder ett bredare produktsortiment än Univar Solutions Nordic. Detta gör att vi kan erbjuda lösningar till kunder inom ett stort antal industrier, olika användningsområden och vid olika arbetsförhållanden. Vår förmåga att leverera rätt lösningar till våra kunder kräver stor produktkunskap, vår specialistkompetens är en viktig förutsättning för framgång inom de branscher vi levererar till. Univar har cirka 10 000 anställda över hela världen.

Mer om tjänsten

Du kommer att verka i en bred strategisk roll med många kontaktytor både internt och externt. Du kommer att vara en viktig länk i vårt relationsskapande med kunder och leverantörer. Du rapporterar till VD och är en viktig aktör i den Nordiska ledningsgruppen samt i det Europeiska samarbetet.

Avdelningens huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Kontakter med myndigheter inom Norden gällande tillstånd och lagkrav
  • Planera och utföra kund- och leverantörsutbildningar
  • Planera och utföra Audits hos kund(pre-delivery audit) och leverantör
  • Reklamationsutredningar
  • Produktregistreringar, produktdatablad, produkttillstånd, produktsäkerhet och ISO-registreringar 9001 och 14001
Din profil

För att lyckas i rollen ska du trivas i ett högt arbetstempo där du ansvarar och driver ditt eget och dina kollegors arbete framåt. Vidare har du flera års arbetslivserfarenhet inom EHSQ med personalansvar.

Vi söker dig som har:
  • Högskoleutbildning inom kvalitet, kemi, miljö eller liknande
  • Minst 10 års erfarenhet av liknande positioner eller arbetsuppgifter
  • Du har erfarenhet av att arbeta med myndigheter och andra certifieringsinstitut.
  • Du har ett affärsmässigt tänk och är van vid att hantera kunder och leverantörer.
Som person är du praktisk, flexibel och prestigelös. Du har stor integritet och trygghet i dig själv och kan skapa öppenhet, förtroende och dialog i alla led.

Du har ett coachande ledarskap och förmågan att skapa engagemang. Genom närvaro och tydlighet, planerar och organiserar du vägen mot uppsatta mål. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Övriga nordiska språk är meriterande.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Johan Ohlander
Telefon 042-176608
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 15 nov 2019 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn's Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s "Entrepreneur of the Year". Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.