Technical Sales & Services Support

Technical Sales & Services Support

UNILIN's isoleringsdivision är en del av UNILIN-koncernen som vidare ingår i det amerikanske börnoterade sällskapet Mohawk Industries, globalt marknadsledande inom framför allt golv-segmentet. Som en del av UNILIN-koncernen är isoleringsdivisionen aktiva i Europa med flertalet produktions- och säljsajter. UNILIN har under många år varit ett välkänt koncept inom byggvärlden och en stor europeisk aktör inom skräddarsydda isoleringslösningar.

Till den svenska verksamheten söker vi just nu efter en Technical Sales & Services Support som blir en nyckelspelare av bolagets fortsatta tillväxtresa i Sverige & Norden.

ROLLEN
Som Technical Sales & Services Support är du ansvarig för en korrekt teknisk support mot den nordiska marknaden (Sverige, Norge och Danmark) och stödjer härmed att organisationen får en lönsam tillväxt i volym, omsättning och marknadsandelar. I rollen kommer du att jobba nära sälj och bidra till att utveckla ett långsiktigt samarbete med det föreskrivande ledet och andra relevanta målgrupper så som arkitekter, byggnadsingenjörer, byggnadsentreprenörer och tillverkare - samtliga inom den bransch där Unilin återfinns i.

Ditt mål är att vara top-of-mind när det kommer till korrekt information - både externt och internt. Genom att ge korrekt och aktuell teknisk rådgivning till de olika målgrupperna skapar du nyfikenhet, intresse och därmed en proaktiv försäljning för bolagets isoleringssystem och produkter. Du kommer dessutom att:
  • Ansvara för att dokumentation, certifikat och system möter marknads- och kundbehovet
  • Identifiera förändringsbehov och utvecklingsmöjligheter av certifikat, dokumentation och instruktioner för att möta den lokala efterfrågan och lagstiftningen
  • Identifiera och upprätthålla kontakt med de viktigaste branschorganisationerna.
Du är självständig och agerar som en brygga mellan den nordiska marknaden och den tekniska avdelningen på huvudkontoret i Belgien, samtidigt som du jobbar i nära samarbete med Country Manager Nordics och Key Account Manager.

Du rapporterar direkt till Country Manager Nordics och vi ser gärna att du bor i närheten av Malmö, där det nordiska huvudkontoret ligger, men även längs den västra sidan upp till Göteborg fungerar som utgångspunkt. Resor förekommer i rollen.

VI ERBJUDER
En stimulerande, teknisk och affärsutvecklande roll i en spännande organisation, där du har möjlighet att påverka och vara delaktig i den framtida tillväxtresan. Med stor potential att växa, både med marknadsandelar och på det geografiska planet, spelar du en nyckelroll för att realisera bolagets vision och tillväxtplan.

VI SÖKER
För att lyckas i rollen måste du ha erfarenhet från en liknande roll inom byggbranschen. Utöver detta ser vi gärna att du har:
  • Du har tekniskt bevandrad och jobbat med att läsa ritningar, samt erfarenhet från att ha jobbat med certifikat, reglemente, brandtester och/eller uppbyggnad inom byggbranschen
  • Ett relevant nätverk, något du byggt upp under dina framgångsrika år i branschen eller närliggande bransch
  • Väldigt goda kunskaper i engelska och svenska då detta är en förutsättning för att lyckas i rollen.
  • Relevant utbildning från universitet eller motsvarande erfarenhet
För att lyckas och trivas i rollen som Technical Sales & Services Support har du dessutom förmåga att analysera, prioritera, strukturera och driva ditt eget arbete. Du är nyfiken, lösningsorienterad och har modet att testa nya tillvägagångssätt, samt förmåga att ställa krav och argumentera för din sak när det behövs. Som person är du en ”doer” och har ett entreprenöriellt mindset. Du är en professionell kommunikatör och skapar ett förtroende genom att alltid vara uppdaterad och nyfiken.

ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar UNILIN med SalesOnlys seniora rekryteringskonsult Theresia Årestad. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via ”Ansök här” i annonsen.

Urval, kandidatdialoger och digitalintervjuer sker löpande - skicka in din ansökan så snart som möjligt. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Theresia på 0766 20 29 28 eller theresia.arestad@salesonly.se.

VI SER FRAM EMOT DIN ANSÖKAN!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning, Säljsupport, Account Manager, Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 22 dec 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.