Konsultativ HR-ansvarig till Ultra Clean i Malmö!

Konsultativ HR-ansvarig till Ultra Clean i Malmö!

Har du erfarenhet från brett HR-arbete, lön och ett stort intresse för att arbeta konsultativt? Söker du en tjänst där du får möjlighet att driva ditt eget arbete och bidra till att säkerställa kvalitet i HR-processerna? Välkommen till Ultra Cleans huvudkontor i Malmö!

Om Ultra Clean AB

I nära trettio år har Ultra Clean drivit sin verksamhet och har många nöjda kunder som varit med från starten. Vi har ca 185 medarbetare specialiserade inom olika serviceuppdrag. Vårt fokus har alltid varit kunden och kvalitet i kombination med serviceleverans där effektiv lokalvård har fått vara ledstjärnan. Vi jobbar brett i kombination med andra tillhörande tjänster. Servicekänsla innebär konsten att se och bekräfta våra kunders behov, visa att vi gillar att ge service och att göra våra kunder glada. Våra ledmotiv är: lyssna på vad kunden vill, visa att vi tar ansvar, hålla vad vi lovar. Vårt fokus ligger på snabb service och hög kvalitetsmedvetenhet.

Läs mer om oss påhttps://ultraclean.se/

Din nya tjänst

I rollen som HR-ansvarig på Ultra Clean kommer du att arbeta rådgivande och fungera som ett stöd för organisationen avseende HR-relaterade frågor. Du kommer bland annat att ha ett nära samarbete med VD, Driftansvarig, Teamledare och Arbetsledare. Som HR-ansvarig kommer du att ha en betydande roll i arbetet med att driva HR-frågor och säkerställa de HR-relaterade processernas kvalitet. I rollen som HR-ansvarig på Ultra Clean ingår också att hantera löneprocessen samt att driva interna HR-projekt. Du kommer att ha ett tydligt ägarskap i HR-relaterade frågor inom rekrytering, arbetsrätt och arbetsmiljö där din uppgift bland annat blir att ta fram underlag inför beslut och prioriteringar samt agera konsultativt stöd i både ledningsgruppen och till berörda medarbetare och chefer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Förbereda och skapa löner månadsvis i Visma
 • Ansvara för rekryteringsprocessen vilket innefattar alltifrån annonsering och urval till intervjuer
 • Hantera onboarding och offboarding
 • Personalplanering och dokumentation i vårt affärs- och schemaläggningsystem Tengella
 • Fungera som ett stöd för VD, Arbetsledare, Teamledare och Distriktschefer avseende HR-relaterade frågor
 • Hantera arbetsrättsliga frågor, kollektivavtal och fackliga förhandlingar
 • Svara för arbetsmiljöfrågor, SAM och skyddsronder
 • Hantera rehabiliteringsärenden
 • Lönekartläggning och löneadministration i Visma vilket innefattar rapportering av arbetsgivardeklarationer, rekvireringar och pensionsrapportering
 • Kontakt med externa partners som exempelvis fackförbund samt ansvara för rapportering till Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Statistikmyndigheten
 • Skapa arbetsintyg, arbetsgivarintyg och anställningsintyg
 • Behjälplig vid utbildning och framtagning av utbildningsmaterial
 • Ta fram bokföringsunderlag till Ekonomiansvarig
 • Ansvara för medarbetarundersökningar och kundundersökningar
 • Hantera och analysera HR-relaterad statistik
 • Vara delaktig i arbetet med vårt månadsbrev
 • Skriva protokoll och minnesanteckningar
Som HR-ansvarig på Ultra Clean kommer du att ingå i ledningsgruppen. Tjänsten är placerad på Ultra Cleans huvudkontor i Malmö och du rapporterar direkt till VD.

Din bakgrund

Vi söker dig med några års erfarenhet från brett HR-arbete -både vad gäller det löpande HR- arbetet men även av administrativ lönehantering. Du är van vid att driva ditt eget arbete och känner dig bekväm med att hantera HR-relaterade frågor inom arbetsrätt, arbetsmiljö och rekrytering. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med lönefrågor, rehabiliteringsärenden samt fackliga förhandlingar. Du känner dig bekväm med att arbeta med kollektivavtalsrelaterade frågor. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom HR och några års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Vi ser det som mycket meriterande om du har erfarenhet från Visma och Tengella. Vi ser gärna att du har god erfarenhet inom Word, Excel och Outloook. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska - såväl i tal som skrift. Du har B-körkort.

Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du är trygg och bekväm i en konsultativ roll med tydligt ägandeskap i HR-frågor. Du är en person som inger förtroende och har en hög integritet. Som HR-ansvarig hos oss är det viktigt att du är ansvarsfull och trivs med att driva ditt eget arbete - från start till mål där du äger processen. Du är duktig på att utveckla interna och externa relationer och du trivs i en rådgivande funktion där du får bidra med dina expertkunskaper inom HR. Då du kommer att samarbeta med ett flertal intressenter, såväl internt som externt, är det viktigt att du är en tydlig kommunikatör samt att du är skicklig på uppföljning och återkoppling.

Vi erbjuder

En teamorienterad arbetsplats med bra sammanhållning och högt i tak. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss på Ultra Clean!

Tjänsten är placerad i Malmö. Tillträde sker snarast möjligast enligt överenskommelse. Arbetstiderna är sedvanliga kontorstider med 40 timmars arbetsvecka och vi erbjuder bl. friskvårdsbidrag och enkel frukost varje dag. Vi tillämpar självklart kollektivavtal.

Ansökan

Låter det intressant? Då är du är varmt välkommen att söka via ansökningsformuläret. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att ansöka. Observera att vi dessvärre inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Ultra Clean med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Emilia Westberg och Linda Billstrand på emilia.westberg@roirekrytering.se alternativt linda.billstrand@roirekrytering.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)