Senior Embedded Software Engineer

Senior Embedded Software Engineer

Vad vi erbjuder dig:
Du blir en viktig person i vårt mjukvaruteam, som tar oss an nya utmaningar tillsammans! Vi arbetar i små agila team där vi designar och utvecklar mjukvara till "Short Range Radio" moduler och vi står nu inför en unik möjlighet att göra skillnad i uppbyggnaden av sakernas internet – IoT.
Vi håller till i fräscha och moderna lokaler i Västra Hamnen nära Dockan, där hav och båtar är närmsta grannar och på gångavstånd längs kajkanten till Centralstationen!
Hos oss får du möjlighet att utveckla dina kunskaper i nätverksprotokoll samt få en praktisk erfarenhet av Bluetooth, Wi-Fi i kundnära tillämpningar.

Hos oss är våra medarbetare den viktigaste resursen, tillsammans är vi u-blox!
  • Vi tycker det är viktigt med en bra hälsa, vi bidrar med friskvårdsbidrag och frivillig hälsoundersökning för att vi vill främja välbefinnande och välmående. Brevid kontoret finns ett gym nära till hands!
  • Vi har årliga sommarfester (där familjen också är välkommen!) och julfester. Däremellan har vi AW med pub vilket ger oss tillfällen att umgås på ett avslappnat sätt!
Arbetsuppgifter:
Arbetet består främst av att utveckla mjukvara för inbyggda kommunikations moduler tillsammans med ett litet agilt scrum team. Vi utvecklar i Visual Studio och programmerar i C samt test-automatiserar i C#. Arbetet sker nära produktägare, teknikstrateger, kundsupport, hårdvaru-utveckling och produktionstest. Dessutom ingår det att ansvara för tekniska utredningar, kravanalyser och utreda systempåverkan samt ta fram relevant teknisk dokumentation. Slutprodukten byggs in och ingår i våra kunders produkterbjudande. Därför är det också viktigt att ha en förmåga att utföra analyser och involvera andra t.ex. hårdvaruingenjörer, kundsupport samt produktionstestingenjörer. Det ingår även att arbeta med systemarkitekturdesign och implementation.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med god kommunikation- och samarbetsförmåga samt med en förmåga att analysera komplexa uppgifter.

Du är en lagspelare som samtidigt är effektiv i ditt arbete, kan ta egna initiativ och har ett flexibelt arbetssätt där du kan arbeta med personer ifrån underleverantörer, kunder och samarbetspartners.

Du bidrar till och uppskattar god stämning och ett positivt förhållningssätt,

Vi ser att du har:
  • Civil- eller Högskole-ingenjörsexamen i Datateknik, Elektroteknik eller liknande med fokus på programmering
  • Nätverksprotokoll kunskap och erfarenhet av Bluetooth, WLAN, m.f.l IoT protokoll
  • Utmärkt erfarenhet av programvaruutveckling för inbyggda system och förståelse för betydelsen av testautomatisering för att uppnå god kvalité
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 mars (29 dagar kvar)