Tullverket söker tullinspektörer till tullkriminalenheten

Tullverket söker tullinspektörer till tullkriminalenheten

Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet som brottsutredare något för dig.

Tullverkets brottsbekämpning har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Brottsbekämpning består huvudsakligen av verksamheterna gränsskydd, tullkriminal samt analys- och underrättelse och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning.

Tullverket söker nu medarbetare till Tullkriminalenheten. Din stationeringsort efter utbildningen blir någon av följande orter: Helsingborg, Malmö, Karlshamn.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Vi söker medarbetare med erfarenhet av utredningsarbete eller som har adekvat utbildning inom området.

Inom Tullverkets brottsbekämpning har brottsutredare (förhörsledare) som huvudsaklig uppgift att utreda brott inom ramen för Tullverkets förundersökningsrätt. Arbetet bedrivs enskilt på uppdrag av förundersökningsledare/åklagare eller tillsammans i ett projekt med ledning av en projektledare på tullkriminalenheten. Du har flera ärenden på gång samtidigt som du själv ansvarar för från början till slut.

Brottsutredare vid Tullverkets brottsbekämpning arbetar med att:
 • Delta aktivt i den operativa fasen av förundersökningen och vid behov delta i husrannsakningar
 • Utreda brott, samla in utredningsmaterial, gå igenom beslag och kontrollera bevisning, hålla förhör med misstänkta
 • Sammanställa förundersökningsprotokoll
 • Kontakta ombud/advokat samt tolk, i förekommande fall även sociala kontakter med anhöriga till misstänkta
 • Delta i arbetet med olika former av biståndsframställningar och samverka med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska.
Vi söker dig som:
 • har eftergymnasial utbildning inom t ex beteendevetenskap, samhällsvetenskap, sociologi, kriminologi eller juridik alternativt på annat sätt förvärvad motsvarande kunskap genom arbete med brottsutredande verksamhet
 • har två års arbetslivserfarenhet inom något område där möte med människor ingår till stor del
 • kan uttrycka sig på ett enkelt och korrekt språk, både muntligen och skriftligen
 • är väl förtrogen med att läsa, kommunicera och avrapportera på svenska och engelska
 • har datorvana och självständigt kunna använda grundläggande datorprogram i Officepaketet för att t ex kunna rapportera, dokumentera och presentera
 • har svenskt körkort, lägst klass B för personbil, ej automatväxel
 • har svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har:
 • erfarenhet av utredningsarbete, företrädesvis inom kontrollmyndighet
 • erfarenhet av att leda förhör.
Personliga egenskaper

Arbetet kräver att du har god analytisk förmåga, att du som person har stor social kompetens och god samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande, serviceinriktad och kan utifrån givna ramar självständigt verka inom ett område och vågar ta egna initiativ. Du är stresstålig i bemärkelsen att du kan behålla lugnet i pressade situationer och andra viktiga egenskaper är att du ska kunna behandla människor med respekt och förståelse, ha ett gott omdöme och är en god representant för Tullverket såväl internt som externt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Grundutbildning och anställning

Tillträdesdag är den 2:a september 2019.

Du påbörjar din anställning som tullaspirant med en grundutbildning som är uppdelad i teori- och praktikdel, totalt ca 12 månader. Teoridelen bedrivs som självstudier och ställer höga krav på att du tar eget ansvar för studierna. De delar av utbildningen som inte är webbaserade sker i huvudsak i Malmö. Under teoridelen kommer en del utbildningsdagar vara på annan ort med övernattning.

Ingångslönen under utbildningstiden är 22 700 kr. Efter godkänd grundutbildning upphör aspirantanställningen och övergår i en tillsvidareanställning. Lönen för befintliga utredare är i nuläget från 30 000 kronor.

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Vi anlitar Rekryteringsmyndigheten för genomförande av psykologintervju och fysiska tester i rekryteringsprocessen. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

För oss är det självklart med ett arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi ser därför gärna fler sökande med olika etnisk bakgrund.

För att kunna söka tjänsten måste du bifoga dina eftergymnasiala slutbetyg och avgångsbetyg från gymnasiet samt eventuella andra betyg från studier.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

I arbetet ingår att ha beredskap både kvällar, nätter och helger. Viss skifttjänstgöring kan förekomma.

För mer information och ansökan

Referensnummer: PER 2019-17.

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att ringa Anna Ericsson, tel. 040-661 32 03 och Niklas Norstedt, tel. 040-661 31 26. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Jan Martinsson, tel. 040-661 33 99 för Saco-S, Cathrine Hobler, tel. 040- 661 33 64.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 27:e januari 2019. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.
Mer info
Kontaktperson Anna Ericsson
Telefon 040-661 32 03
Område Malmö stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tullverket.se/
Sista ansökningsdag 27 jan (3 dagar kvar)