Utredare inom järnväg

Utredare inom järnväg

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och bidra till att du och dina tågresenärer kommer fram smidigt och tryggt? Då kan du vara den vi söker.

I rollen som utredare inom järnväg kommer du främst att arbeta med att ta fram olika utredningsalternativ på tekniska lösningar för nybyggnation eller ombyggnation inom järnvägsanläggningen där ditt huvudsakliga ansvar blir att driva och leda utredningarna framåt. Detta innebär bland annat att säkerställa att utredningarna genomförs på rätt sätt samt till rätt kostnad och kvalité. Du samordnar framtagandet av tekniska krav och följer upp att de upprättade anläggningsspecifika kraven är väl genomarbetade inom de olika teknikområdena och ger en bra helhetsbild av ställda krav. Vidare ansvarar du för mottagande av färdig anläggning från verksamhetsområdena Investering och Stora projekt. Du kommer även att vara kontaktperson inom Underhåll gällande frågor som ställs i samband med projekten i form av bland annat ändringsbegäran av ställda krav.

- Det är så brett det här med järnvägsinfrastruktur, vilket gör att jag stöter på nya grejer oavsett hur länge jag har jobbat här. Varje projekt är ju unikt med sina utmaningar och problemlösningar som jag lär mig mycket av. Vi är även väldigt hjälpsamma kollegor emellan och har en stöttande chef, vilket känns positivt, fortsätter medarbetaren entusiastiskt.

Du kommer att arbeta i grupp tillsammans med andra, bland annat tekniska specialister inom området, samtidigt som tjänsten också innehåller en hel del självständigt arbete. Enheten är nationell och dina kollegor sitter placerade i hela landet. Aktuell placeringsort för tjänsten är Malmö.

Kvalifikationer
Som person har du lätt för att bygga förtroendefulla relationer, är lyhörd och ser vikten av att skapa ett gott samarbete med olika kontaktytor i din omgivning. Utöver betydelsen av en god samarbetsförmåga känner du dig även trygg med att arbeta självständigt och är van vid att hantera flera parallella arbetsuppgifter samtidigt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter där ditt lösningsorienterade förhållningssätt och ditt driv tar dig framåt.

Vi söker dig som har
  • universitets- eller högskoleexamen med teknisk inriktning, alternativt annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • vana vid att dokumentera och arbeta med utredningar inom järnvägsanläggning
  • erfarenhet av arbete med kalkyl och budget
  • arbetat med kravhantering inom järnvägsanläggning
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • B-körkort
Det är meriterande om du har
  • erfarenhet av mottagning av järnvägsanläggning
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut via mejl efter sista ansökningsdag från adressen noreply@heroma.se så håll utkik i din skräppost.

Vi kommer att hålla 1:a-intervjuer via Skype på eftermiddagen den 12-13/1.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-10

Upplysningar

Rekryterande chef Annika Knutsson
0101236873

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Annika Knutsson
Telefon 0101236873
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 dec 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.