Trafikplanerare

Trafikplanerare

Som trafikplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och påverka vår tågtrafik i en historisk och spännande utveckling syd? I Malmö jobbar vi i ett team med ca 20 trafikplanerare och vi behöver bli fler.

Som Trafikplanerare arbetar du, tillsammans med järnvägsföretag och entreprenörer, för att hitta de bästa lösningarna för att klara efterfrågad kapacitet och minimera störningar i järnvägsnätet. Du säkerställer att järnvägen klarar planerad trafik samt för en kontinuerlig dialog, såväl internt som externt kring frågor som rör planering och kapacitet. I rollen ansvarar du för att ta fram tågplanen samt hanterar de löpande förändringarna. Du svarar för kapacitetstilldelning i form av körplaner, spåranvändningsplaner med mera.

Kvalifikationer
Vem är du?

Vi ser att du har god förmåga att lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna, se logik och samband i komplex information eller miljö. Din kommunikationsförmåga är mycket god då du kommer ha många kontaktytor både internt och externt. Det är viktigt att du kan anpassa dig till ändrade omständigheter samt organisera, planera och slutföra ditt arbete. Du kan tänka i nya banor för att hitta lösningar på gamla eller uppkomna problem.

Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med inriktning logistik eller järnväg eller annan utbildning och aktuell erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har god system- och datorvana samt erfarenhet av att parallellt arbeta i olika ärendehanteringssystem
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har flerårig aktuell och relevant erfarenhet av arbete med planering och/ eller logistik inom transportsektorn
  • har goda kunskaper inom järnvägsjuridik, främst de lagar och förordningar som styr kapacitetstilldelningen på järnväg
  • har erfarenhet av förhandling
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Placeringsort är Malmö.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-21

Upplysningar

Rekryterande chef Lennart Persson
0101232285

SACO Kjell Bergström
0101242670

SEKO Dennis Ryd
0101238466

ST Anders Sjögren
0101235158
Mer info
Kontaktperson Lennart Persson
Telefon 0101232285
Område Malmö stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 apr 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.