Teknikstrateg ERTMS

Teknikstrateg ERTMS

Arbetsuppgifter
ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som teknikstrateg. Ditt ansvar är att säkerställa att utrullningen av ERTMS på det svenska järnvägsnätet får en teknisk utformning som följer Trafikverkets långsiktiga målbild. Det innebär att du
 • tar beslut om utformning av en nationellt standardiserad anläggning inom ERTMS tekniska ramar för BEST
 • säkerställer kunskap och förståelse för teknisk utformning av ERTMS inom projekten
 • vara länken mellan projekten inom ERTMS och teknikorganisationer inom Trafikverket
 • utforma arbetssätt och dokumentation av tekniska beslut inom projektet och säkerställer att dessa är kända och efterföljs för att stödja standardisering av anläggningen
 • ska stödja BEST-samordnare och teknikspecialister i sina uppdrag
Du har en mycket självständig roll och ett strategiskt förhållningssätt med höga förväntningar på samverkan inom Program ERTMS och Trafikverket.

Kvalifikationer
Som teknikstrateg drivs du av att tillsammans med andra på Trafikverket nå ERTMS tekniska målbild. Du har förmåga att bygga förtroende, fatta beslut, leverera resultat och upprätthålla effektiva arbetssätt. Som person är du pedagogisk och kommunikativ. Stora krav ställs på förmågan att samarbeta inom organisationen liksom att självständigt driva aktiviteter och ansvar inom området.

Vi söker dig som
 • har civil- eller högskoleingenjörsexamen eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har mångårig och aktuell erfarenhet i närtid av teknisk utformning av järnvägsanläggning inom flera teknikslag (BEST)
 • har erfarenhet av att visualisera tekniska modeller
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet som projekteringsledare inom järnväg
 • har erfarenhet av BEST-samordning
 • har erfarenhet som IBTL
 • har erfarenhet av tågskyddssystem
I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-04-19

Upplysningar

Rekryterande chef Catarina Lotse
0101234506

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Catarina Lotse
Telefon 0101234506
Område Malmö stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 apr 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.