Tekniker IT

Tekniker IT

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.)

Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som tekniker IT inom verksamhetsområde IKT kommer du att arbeta som på-platsen-tekniker där du ger användarnära it-support och stöd till Trafikverkets medarbetare på våra region- och lokalkontor i första hand.

Du kommer att ge support som omfattar it-arbetsplatsen och dess kringutrustning, telefoni, skrivare, kontorsnätverk, mötesrum och digitala mötestjänster. I arbetet ingår felsökning och åtgärd, felanmälan till våra leverantörer, och att svara på frågor från användarna. Vi arbetar ärendebaserat och du ansvarar för att bevaka dina ärenden och ge återkoppling till användare och beställare.

I arbetsuppgifterna ingår också att inventera och upprätthålla reservdelslager av viss arbetsplats- och kringutrustning.

Resor i tjänsten förekommer då du kommer att fungera som backup till tekniker på andra orter vid ledighet och annan längre frånvaro.

Du kommer att ingå i ett engagerat och positivt team på sektion Arbetsplatsstöd bestående av totalt 25 kollegor som arbetar med användarnära it-support utspritt på 9 orter i landet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet från arbete som it-tekniker
  • har flerårig erfarenhet av arbete inom Microsofts klientplattformar
  • har mycket goda kunskaper att uttrycka dig på både svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har tidigare erfarenhet från arbete med ärendehanteringssystemet Remedy
  • har erfarenhet från arbete inom statlig myndighet
I rollen krävs att du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Vidare behöver du ha ett mycket högt säkerhetstänk och du har en mycket god förmåga att kommunicera, är kundorienterad och har prioriteringsförmåga. Du kan arbeta både enskilt och i grupp och kan ta eget ansvar och egna initiativ

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-31

Upplysningar

Rekryterande chef Monica Haapasaari
0101257311

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Monica Haapasaari
Telefon 0101257311
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 maj 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.