Specialister inom säkerhetsområdet, järnväg

Specialister inom säkerhetsområdet, järnväg

Arbetsuppgifter
Program ERTMS har flera nya spännande projekt på gång och kommer under 2021 att starta arbete på sträckorna Nässjö-Alvesta och Alvesta-Hässleholm, med flera. Vi har stort fokus på arbetsmiljö och säkerhet och söker därför nya medarbetare som vill vara med på vår resa.

I rollen som specialist säkerställer du att programmet uppfyller lagkrav och följer Trafikverkets arbetssätt inom aktuella områden. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du tillhör programmets stab och kommer att arbeta i programmets alla skeden. Du kommer även att delta i erfarenhetsutbyte med andra program inom verksamhetsområdet Stora projekt.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
 • styra och stödja projektledningen för ERTMS med frågor rörande el- och trafiksäkerhet samt byggarbetsmiljö
 • delta och bidra vid framtagning och granskning av kravdokument och förfrågningsunderlag
 • följa upp att projektet och dess leverantörer tillämpar och uppfyller lagkrav och föreskrifter för byggarbetsmiljön
 • följa upp entreprenadkontrakten enligt projektens kontrollplaner
 • stödja och vägleda vid analys av avvikelser och oönskade händelser
Som stöd i din roll har du Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier. Du har även hjälp av medarbetare och nätverk inom Trafikverket och Stora projekt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du är strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som
 • har en avslutad och godkänd gymnasieutbildning
 • har utbildning/kurser med inriktning mot operativt arbete med trafiksäkerhet järnväg (skydds- och säkerhetsledare samt tillsyningsman A-, E-, L-skydd) och/eller elsäkerhet järnväg alternativt byggarbetsmiljö i spårmiljö
 • har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet med inriktning mot operativ trafiksäkerhet järnväg och/eller elsäkerhet järnväg alternativt byggarbetsmiljö i spårmiljö
 • har goda kunskaper om gällande lagar och krav inom området
 • har B-körkort
Det är meriterande om du har aktuell
 • erfarenhet av att ha arbetat med incidenthantering och systematiskt säkerhetsarbete, gärna i bygg- och anläggningsbranschen
 • erfarenhet av implementering och uppföljning av arbetssätt
 • erfarenhet av att ha arbetat i stora projekt med trafiksäkerhet järnväg och/eller elsäkerhet järnväg alternativt byggarbetsmiljöfrågor
Då stor del av kommunikationen och dokumentationen sker på svenska och engelska behöver du vara bekväm i båda språken, både i tal och skrift.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker via Skype den 12/2, 16/2 samt den 17/2.

Frågor kring tjänsten hänvisas till Jenny Groothuis 010-123 38 22.

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail (inklusive skräppost) regelbundet efter sista ansökningsdag.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-01-21

Upplysningar

Rekryterande chef Leif Öberg
0101238943

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Leif Öberg
Telefon 0101238943
Område Malmö stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 jan 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.