Signaltekniker Järnväg

Signaltekniker Järnväg

Som Systemtekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Vi arbetar med att ge Tågtrafikledare rätt verktyg för att styra och övervaka järnvägstrafiken.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som har en teknisk bakgrund, är vetgirig och har ett intresse för teknik som du vill fortsätta utveckla! Trafikverket är inne i en stor digitalisering av sin verksamhet där du som systemtekniker inom Signal/Tågledning kommer att vara en viktig spelare i fortsatt utveckling. Som systemtekniker kommer du att jobba i engagerade team, både lokalt och nationellt, där ingen dag är den andra lik. Vår tekniska miljö är komplex och här finns mycket samlad kompetens som du kommer att få ta del av och fortsätta utveckla tillsammans med oss. Din primära uppgift som systemtekniker blir att arbeta med förvaltning, förebyggande underhåll och drift inom signal och tågledningssystem utifrån beslutade planer och budget.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Utföra systemunderhåll med syfte att hålla en hög tillgänglighet för fjärrtågklarerare
 • Utföra felavhjälpning alla tider på dygnet, under ordinarie arbetstid (8-16.30) samt övrig tid i samband med beredskap.
 • Delta vid tester av och genomföra driftsättning av ny anläggningsdata.
 • Samordna anläggningsprojekt som berör Tågledningssystem i samarbete med Trafikverkets investeringsverksamhet
 • Arbeta med drift och support av Signalanläggningen (inneranläggning Ställverk 95)
 • Delta i utvecklings och förvaltningsaktiviteter
Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som Systemtekniker krävs en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Det är även av vikt att du som person drivs av att utveckla vilket bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta.

Vi söker dig som
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • har tre års gymnasieutbildning inom för tjänsten relevant område alt. annan utbildning som vi finner likvärdig.
 • har utbildning/kunskap/erfarenhet/kompetens inom signalteknik alt. ställverk och signal och/eller jobbat som Tågtrafikledare.
 • har körkort för personbil.
Det är meriterande om du
 • har kunskap inom/erfarenhet av IT-infrastruktur med inriktning mot server, klienter och nätverk.
 • har annan järnvägsteknisk kunskap.
Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Valbara placeringsorter: Boden, Gävle, Göteborg, Hallsberg, Malmö, Norrköping, Stockholm, Ånge

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-11

Upplysningar

Rekryterande chef Hans Bergström
0101257007

Rekryterande chef Mattias Ahlström
0101231115

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Hans Bergström
Telefon 0101257007
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.