Säkerhetssamordnare

Säkerhetssamordnare

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår det att verka som handläggare i ERTMS Utrullning inom området säkerhetssamordning med fokus på TSS, TSB, GOP och CSM-RA. Därmed att driva godkännandeprocessen enligt 2014:0072, handläggning av säkerhetsbevisning enligt 2014:0488, hantering av TSB enligt 2014:0405 samt handläggning av CSM-RA för ERTMS Utrullnings olika uppdrag.

Du ingår i gruppen Säkerhetssamordning och i arbetet ingår att bidra med erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade uppdrag. Du ska även bidra till framtagande av arbetssätt inom gruppen. I rollen ingår att upprätta och underhålla för uppdraget lämpliga samarbeten och kontaktnät med projektets omvärld och med representanter inom ERTMS Utrullning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har teknisk ingenjörs- eller universitetsutbildning med inriktning mot kvalitetsstyrning eller signalteknik eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet och kompetens som vi värderar likvärdigt
  • har minst 3 års erfarenhet av arbete med säkerhetssamordning eller som säkerhetshandläggare inom TSS/GOP
  • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med TSD och dess tillhörande direktiv och förordningar
  • har kunskap om Trafikverkets dokumenthanteringssystem PDB, IDA och PPI
  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Det är meriterande om du
  • har dokumenterad kunskap om CSM-förordningen
  • har arbetat i projekt som omfattar ERTMS och ställverk 95
  • har erfarenhet av arbete som handläggare för Teknisk säkerhetsstyrning bana (TSB)
För att trivas i rollen som säkerhetssamordnare är du analytisk, strukturerad och van vid att arbeta självständigt. Eftersom rollen ställer krav på kontakt med flera olika parter ser vi att du har en god kommunikativ förmåga samt en god samarbetsförmåga.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-22

Upplysningar

Rekryterande chef Ferid Vänerklint
0101233182

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Ferid Vänerklint
Telefon 0101233182
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 nov 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.